Ohlasy LIB

Chtěli jsme hlavně střílet a konečně to tam padalo, hlásí po vítězství s Libercem Pulpán

Po dvouměsíčním zranění se vrátil Lukáš Pulpán na led v duelu 31. kola se Spartou. Do té doby nasbíral pět bodů za pět asistencí. Ve 38. kole se dočkal i první vstřelené branky. Plzeň i díky tomu udolala Liberec 4:2 a po dvou porážkách opět naplno bodovala. „V hlavách jsme předchozí zápasy neměly. Šance jsme v nich měli, bohužel jsme je neproměnili. Dneska ve třetí třetině se nám to povedlo a převážili jsme duel na vlastní stranu,“ hodnotí číslo 51 dnešní vítězný duel.

Důležitými momenty byly podle Pulpána využité dvojnásobné přesilovky, díky kterým se Škoda dostala do vedení v poté srovnávala na 2:2: „Zápas zlomily dvě přesilovky pět na tři. Do třetí části se šlo za vyrovnaného stavu a naše trpělivá aktivní hra nakonec přinesla branky. Jsem rád, že to takhle dopadlo,“ spokojeně hodnotí dnešní duel.

Západočechům se nedařilo krátce po inkasované brance ve druhé třetině: „Po gólu na 1:2 jsme na chvíli přestali hrát, to se tak obecně po obdržené brance stává. Ale brzo jsme se vrátili ke hře, která nás zdobila v první třetině a rychle jsme srovnali,“ chválí závěr prostřední části plzeňský bek.

Ve 46. minutě poté poslal Škodu do vedení Jakub Kindl a hned vzápětí se parádní ranou do horního rohu prosadil i Lukáš Pulpán, který se ihned za branku se smíchem ocenil: „Krásný gól. Byl jsem sám na levé straně a snažil jsem se hlavně střílet nahoru. Jsem rád, že to tam padlo.“ Klíčové podle něj byla hlavně neustávající střelba na bránu Romana Willa: „Chtělo to hlavně střílet a střílet, což se nám dařilo. V minulých zápasech jsme chtěli ještě vždycky vymýšlet něco navíc, trenéři nás teď nabádali, abychom se tlačili do brány,“ hodnotí lehkou změnu taktiky plzeňský odchovanec, avšak dlouholetý hráč Chomutova.

Pulpán však poté zdůrazňuje, že to rozhodně nebyl jednoduchý duel: „S nimi je to vždy těžké. Liberec hraje přímočaře, je silný na puku i v osobních soubojích. Hokej je s Libercem většinou fyzický, než technický.“ Dvaatřicetiletý obránce očekává podobný zápas i ve středu s Riderou: „Vítkovice se snaží hodně napadat, vysouvají útočníky a hrají přímočaře. Mohlo by to vypadat podobně jako dnes.“ Že by ale měl mít tento souboj jiný náboj kvůli poslednímu duelu těchto týmů, který Plzeň v Ostravě prohrála 0:3, to si nemyslí: „Motivace asi větší nebude. Chceme vyhrát každý zápas a s tím do toho půjdeme i ve středu,“ říká Pulpán na závěr.