Tep se zrychluje

P l z e ň - První klíčový duel se blíží. Keramika Plzeň se po více jak dvou měsících opět objeví na televizní obrazovce. Atraktivní a veledůležité západočeské derby mezi Plzní a Karlovými Vary bude hlavní náplní sobotního pořadu Buly. Odstup keramiků od Energie je pět bodů. Pro energetiky mluví výhoda domácího prostředí, Keramika však letos ze vzájemného zápasu neodcházela ani jednou poražena.

Situace v tabulce je napjatá. Po předehrávce 47. kola, ve které zástupci lázeňského města zvítězili na ledě posledního Havířova poskočili energetici na šesté místo.

6. Karlovy Vary 120:124 68
7. České Budějovice 127:120 66
8. Znojemští Orli 125:122 64
9. Vsetín 133:135 64
10. Plzeň 117:135 63

V tabulce nejsou započítány páteční duely České Budějovice - Zlín, Litvínov - Znojmo a Vsetín - Třinec.

Vývoj je pro Karlovy Vary více než nadějný a nejspíš i nejzarytější pesimisté z řad fanoušků Energie již začínají v historický první postup do play-off věřit. Pro psychiku důležitý duel v Havířově, kterému předcházela překvapivá prohra v poháru na ledě Chomutova, zvládl tým bravurně a připsal si "zlaté" tři body. Do zápasového účtu v Havířově výrazně promluvil útočník Václav Skuhravý (na fotce), který si připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci.

Karlovarské začala trápit marodka. Problémy by měl částečně vyřešit nový útočník, v Plzni dobře známý Milan Navrátil, který doposud v letošní sezóně oblékal dres prvoligového Žďáru nad Sázavou. Ve Varech má povolen střídavý start. Zápas s Keramikou Plzeň by tak mohl být letošní karlovarskou premiérou pro tohoto skvělého technika.

BUDOU CHYBĚT ENERGII
JménoDůvod absence
Robin Bacul
Tomáš Němčický
Lukáš Krajíček
kolenní vazy
prasklá kost v dlani
kolenní vazy

Jistá není ani účast mladého Vojtěcha Poláka a Lukáše Bednaříka. Oba jmenované trápí virové onemocnění a jejich start je nejistý.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA HC ENERGIE KARLOVY VARY

Franěk - Hlavačka, Němeček, Bauer, Rodin, Topoli, Mádl - L. Svoboda, Alinč, Balázs - Opatovský, Kverka, Košťál - Skuhravý, Vala, Kraus.

Keramika jde do utkání s jasným cílem, bodovat. K tomu by měla dopomoci kompletní sestava, včetně Hurtaje a Barty, které trápilo virové onemocnění. Do centra čtvrtého útoku se postaví Jakub Koreis, na pravé křídlo téže formace se přesune Jan Švík. Do sestavy se nejspíše nevejde Milan Volák. Sestava Keramiky Plzeň by měla v Karlových Varech vypadat následovně:

SESTAVA HC KERAMIKA PLZEŇ

Barta - Kubeš, Řezníček - Dobroň, Výborný - Vlček, Hanzlík - Mazanec, Divíšek - Dvořák, Straka, Andrašovský - Branda, Hurtaj, Eiselt - Radek Procházka, Štefanka, Matějovský - Švík, Koreis, Adamský.

Zápas začíná v sobotu 15. února od 17,00 na karlovarském zimním stadionu.