Preview Motor

Hlad po hokeji budiž zahnán! Indiáni vyzývají na souboj Motor!

Plzeň – A je to tady! Dlouhé období hokejového půstu je u konce, indiáni vyjedou na svůj led v duelu proti jihočeskému Motoru!

Vstupné na přátelské duely zůstává jednotné 50,- Kč a otevřený bude vždy pouze sektor Východ. Jednotlivá místa jsou poté neurčena. Držitelé permanentek mají přátelské zápasy v ceně permanentky jako bonus. Připomínáme, že pokud ještě nemají fanoušci vyměněný svůj voucher za permanentku, je možné tak učinit kdykoliv ve Fanshopu. A to samozřejmě i před zápasem.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Home Monitoring Aréna, Plzeň
2. srpna 2018
přátelské utkání

Po přesunu extraligy do Hradce Králové se oba soupeři potkali pětkrát. V rámci přípravy na sezónu 2015/16 doma uspěli Západočeši 2:1, do černého pálili Lev, Hollweg a na druhé straně Marek. O léto dříve modrobílí v Plzni nezvládli nájezdy, v odvetě na ledě soupeře ale zvítězili 4:1. Vloni se již pomyslné body dělily rovnoměrně – Motor padl 2:4 a zvítězil 6:1. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Pod pokličkou Motoru

Zatím marně se jihočeský klub snaží o návrat mezi hokejovou elitu. V úvodní sezóně v první lize – 2013/14 - mužstvo dokonce obhajovalo svou příslušnost. O rok později již z toho ale byla baráž, ovšem v konkurenci pražské Slavie, Chomutova a Olomouce úspěch nepřišel. Před třemi lety velká očekávání zhatila vlna zranění v play-off, velký lazaret tak po vyřazení 0:4 od sešívaných skončil již v semifinále. V předminulé sezóně Motor ovládl základní část WSM Ligy o čtyři body před Jihlavou. Ve čtvrtfinále si hladce poradil s Přerovem a povedla se i odveta za předešlý rok proti Slavii. Poslední krok se ale opět udělat nepodařilo – Pardubice svou extraligovou příslušnost uhájily a pouze Jihlava vystrnadila Karlovy Vary. Velké zklamání přišlo i vloni, když po základní části byla pouze právě Energie úspěšnější, konkrétně o osm bodů. Havířov v prvním kole uspěl pouze v jednom utkání, jenže stopku Jihočechům vystavilo Kladno Jaromíra Jágra. To v Českých Budějovicích třikrát zvítězilo, doma pak pouze jednou ztratilo.

Motor odehraje v rámci letní přípravy osm zápasů. Pro Plzeň i Jihočechy budou vzájemné duely úvodními dvěma celé přípravy. České Budějovice ještě vyzvou v dvojutkání Linec a Lausitzer. Zajímavé konfrontace pak nastanou i proti Pavlodaru a Chabaovsku.


Trenér Ladislav Čihák před zápasem s Motorem

Výsledky loňských zápasů

HC Škoda Plzeň 4
ČEZ Motor České Budějovice 2
(0:1, 2:1, 2:0)


Branky a nahrávky: 25. Kracík (Chalupa), 29. Hollweg (Sklenička, Kodýtek), 43. Moravčík (Kodýtek, Kindl), 48. Jones (Kvasnička) – 19. Nedorost (Čermák, Crowder), 23. Prokeš (Heřman, Jáchym).
HC Škoda Plzeň: Hylák (Svoboda) – Sklenička, Čerešňák, Kvasnička, Jones, Moravčík, Kaňák – Kindl, Přikryl, Procházka – Schleiss, Kracík, Chalupa – Vracovský, Kodýtek, Hollweg – Rubner, Vavřička, Kantner – Kokoška.
ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák, Pýcha, Gřegořek, Mucha, Pavlin, Jáchym, Fillman, Kachyňa – Crowder, Nedorost, Čermák – Prokeš, Vlček, Heřman – Dostálek, Galamboš, M. Novák – Šulek, Pajič, Doktor.


ČEZ Motor České Budějovice 6
HC Škoda Plzeň 1
(2:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Dostálek (Novák, Galamboš), 17. Kutlák (Pavlin), 29. Čermák (Galamboš, Novák), 43. Čermák (Galamboš, Novák), 48. Novák (Nedorost), 53. Vlček (Nedorost, Novák) – 13. Gulaš (Kadlec, Kracík).
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Fillman, Novák, Kutlák, Pýcha, Pavlin, Vráblík – Crowder, Vlček, Nedorost – Čermák, Galamboš, Novák – Dostálek, Pajič, Heřman – Šulek, Doktor, Káník.
HC Škoda Plzeň: Sochůrek – Sysel, Kadlec, Pulpán, Jones, Moravčík, Kaňák – Schleiss, Kracík, Gulaš, Kindl, Preisinger, Chalupa, Procházka, Přikryl, Hollweg, Vracovský.

Program přípravných utkání indiánů před sezónou 2018/19

 2.8.2018 HC Škoda Plzeň  - HC Motor České Budějovice  od 17:30 
 7.8.2018 HC Motor České Budějovice  - HC Škoda Plzeň  od 17:30 
 9.8.2018 HC Energie Karlovy Vary  - HC Škoda Plzeň    od 18:00 
14.8.2018 HC Škoda Plzeň  - HK Saryarka Karaganda      od 17:30 
21.8.2018 HC Klatovy  - HC Škoda Plzeň                 od 17:30