CHL: Preview SF2

Škodu čeká odveta semifinále CHL, švédská Frölunda míří do Plzně!

Plzeňští hokejisté budou na domácím ledě bojovat o postup do finále hokejové Ligy mistrů, v Home Monitoring Aréně se proti modrobílým představí Frölunda Indians. Švédský tým v první semifinálové bitvě zvítězil 6:3, takže Západočeši budou muset stahovat tříbrankové manko, nicméně nic není ztraceno, dokud se neodehraje 60 minut i z druhého zápasu semifinále! Duel začíná v úterní podvečer, přesně v 17:30.

První semifinálový zápas

Modrobílí měli jako první k dispozici přesilovou hru, ale sami během ní inkasovali, když se v oslabení z dorážky prosadil Joel Mustonen. O chvíli později už Frölunda vedla 2:0, vlastní přesilovku totiž zužitkoval Rhett Rakhshani. Za Plzeň dokázal ještě v první třetině snížit bek Conor Allen, jenž rovněž v oslabení pláchl všem a nadvakrát procpal puk do síti.

Tentýž hráč, tedy Conor Allen, se trefil i na začátku druhé třetiny, když se postaral po nádherné akci o vyrovnání, bylo to 2:2. Plzeňští měli více ze hry, ale Indians se dostali do pásma, čehož ihned využili. Ryan Lasch šikovně tečoval puk před brankovištěm, Dmitri Miltchakov inkasoval potřetí. Po chvilce Frölunda vykombinovala akci pro Andrease Grönlunda na modrou, jenž se vytasil s dělovkou pod břevno. Po dalším inkasovaném gólu se do branky Plzně přesunul Dominik Frodl. I ten však brzy kapituloval. Pátou trefu svého týmu přidal střelou z první Simon Hjalmarsson, jehož u pravého kruhu našel zpoza levé tyče Stålberg.

Rhett Rakhshani pak ve třetí třetině při další přesilové hře Frölundy zvyšoval už na 6:2, prezentoval se krásnou individuální akcí. Západočeši odpověděli zkompletováním hattricku Conora Allena! Toho oslovil Gulaš z levého kruhu a rána z první z vrcholu pravého skončila až v síti. Americký bek se tak stal jediným střelcem Škody v prvním duelu semifinále. Západočeši utrpěli vůbec první porážku v probíhajícím ročníku Champions Hockey League.

Frölunda Indians 6:3 HC Škoda Plzeň

6. Mustonen (Ekbom), 12. Rakhshani (Lasch, Genoway), 28. Lasch (Carlsson, Fagemo), 30. Grönlund (Rakhshani, Friberg), 32. Hjalmarsson (Stålberg, Sigalet), 48. Rakhshani (Lasch, Lundqvist) – 19. Allen, 25. Allen (Straka, Jones), 51. Allen (Gulaš, Kovář)

Sestava Frölunda Indians: Gustafsson (Mattsson) – Lindström, Sigalet, Grönlund, Genoway, Moverare. Ekbom, Westerlund – Friberg, Lundqvist (C), Rakhshani – Fagemo, Carlsson, Lasch – Westerholm, Mustonen, Fjällström Rosseli-Olsen, Hjalmarsson (A), Stålberg – Raymond

Sestava HC Škoda Plzeň: Miltchakov (30. Frodl) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, Kaňák, Kvasnička – Němec, Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – Kindl, Kracík, Čerešňák – Kantner, Preisinger, Indrák (A)

Plzeňský střelec Conor Allen

Conor Allen se proti švédským Indians trefil třikrát, po utkání hledal pozitiva, i když prohru 3:6 neodvrátil, zároveň už myslel na odvetu, ve které budou on a jeho parťáci bojovat až do poslední sekundy: „Myslím si, že máme na čem stavět. Naštěstí pro nás se hraje odvetným systémem. Čekají náš další tři třetiny proti stejným protihráčům. Z jejich hry jsme se toho dost naučili, abychom jim příští týden před domácími fanoušky připravili opravdu těžký zápas!“

Americký bek ve službách Škodovky věří, že skvělí plzeňští fanoušci poženou domácí tým k co nejlepšímu výsledku: „Vím, že pro hostující tým není vůbec snadné v Plzni hrát. Všichni doufáme, že naši fanoušci znovu přijdou a udělají to pro Frölundu těžké, nám to naopak usnadní!“

Nejužitečnější hráč Champions Hockey League

V této soutěži byli do finálového boje zvoleni tři borci - Trevor Parks z Red Bull Munich a Stephen Michalek z Red Bull Salzburg. Na straně Škody pak bude o prvenství v prestižní anketě bojovat kapitán Milan Gulaš. Plzeňská 77 si v devíti odehraných duelech probíhajícího ročníku připsala celkem 13 bodů za 8 tref a 5 asistencí, blýskla se především čtyřmi trefami v odvetném utkání osmifinále proti Bolzanu. Plzeňský útočník bude pro vítězství potřebovat i vaše hlasy!

Druhá semifinálová dvojice

Druhou dvojici tvoří týmy Red Bull Munich a Red Bull Salzburg. Hodně zajímavá dvojice, jeden z těchto celků se stane finalistou. První vzájemný duel těchto týmů, který se odehrál v Německu, skončil nerozhodně 0:0

HC Škoda Plzeň

Nejproduktivnější hráč (Top Scorer): Milan Gulaš – 13 bodů (8+5)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš – 8 branek
Nejlepší nahrávač: David Stach – 8 asistencí
Nejproduktivnější obránce: Lukáš Kaňák – 6 bodů (2+4)
Nejtrestanější hráč: Jakub Kindl – 35 minut
Gólmani:
Dmitri Miltchakov – 453 minut / pr. 2,65 | 89,24 %
Dominik Frodl – 220 minut / pr. 1,58 | 93,90 %

Frölunda Indians

Nejproduktivnější hráč (Top Scorer): Ryan Lasch – 20 bodů (3+17)
Nejlepší střelec: Chay Genoway – 6 branek
Nejlepší nahrávač: Ryan Lasch – 17 asistencí
Nejproduktivnější obránce: Chay Genoway – 14 bodů (6+8)
Nejtrestanější hráč: Chay Genoway – 31 minut
Gólmani:
Johan Mattsson – 319 minut / pr. 1,69 | 93,13 %
Johan Gustafsson – 342 minut / pr. 1,72 | 91,67 %

Program Škody v CHL | Semifinále

Frölunda Indians – HC Škoda Plzeň   6:3  
HC Škoda Plzeň – Frölunda Indians   15. 1. 2019 od 17:30