Postupová tajenka může být v neděli rozřešena

P l z e ň - Již tři zápasy neporažená Plzeň odjíždí k nejdůležitějšímu zápasu dosavadní přípravy na led Českých Budějovic. V Budvar Aréně svedou Plzeňáci s Jihočechy v předehrávaném utkání boj o první místo ve skupině A Tipsport Cupu. Vítězství v zápase by posunulo Lasselsberger Plzeň do semifinále proti Spartě Praha.

Plný bodový zisk Jihočechů by naopak znamenal návrat Českých Budějovic na první místo, remíza ponechává ve vedení Plzeň a před domácím zápasem s Chomutovem výrazně posiluje její šance na postup.

PořadíTýmZápasyVýhryRemízyProhrySkóreBody
1.HC Lasselsberger Plzeň430117:96
2.HC České Budějovice421110:75
3.HC KLH Chomutov41126:123
4.HC Chemopetrol Litvínov41039:142

Nejistý je start obránce Marka Posmyka, kterého trápil nastřelený kotník. Velkou ztrátu však utrpěli Jihočeši. Podobně jako před časem Jakub Koreis, také mladý útočník Milan Michálek podepsal smlouvu s celkem zámořské NHL a nebude tak již dále v Českých Budějovicích působit.

Budějovičtí hokejisté již dva zápasy neví, co je to výhra. Po prohře v Plzni (1:3) se předpovídaný plný bodový zisk v Chomutově změnil pouze v remízu (1:1). O to větší chuť budou domácí mít. "Plzeň budeme chtít v neděli porazit," tvrdí rezolutně útočník Luboš Rob.

V posledním zápase Plzně bodově vysadil doposud excelující první útok. Premiérový bod za gól si připsal Aleš Krátoška, asistence zase znamenala první bod pro Radka Matějovského. Hvězdou utkání byli však devatenáctiletý Roman Bílek a jeho o dva roky starší kolega z útoku Jan Švík (oba 1+2).

Kanadské bodování
Jméno Góly Asist. Body
Josef Straka336
Dušan Andrašovský415
Pavel Vostřák224
Jan Švík134

Ĺubomí Hurtaj


Michal Důras
213

Sestava HC Lasselsberger Plzeň z posledního utkání s Litvínovem:
Barta - Dobroň, Hanzlík - Kubeš, Vobořil - Výborný, Cartelli - Andrašovský, Straka, Adamský - Dvořák, Krátoška, Sedlák - Vostřák, Hurtaj, Matějovský - Švík, Bílek, Důras.

Zbývající zápasy skupiny:

úterý 19. srpna:
Lasselsberger Plzeň - KLH Chomutov (v Mariánských Lázních)
Chemopetrol Litvínov - České Budějovice

pátek 22. srpna:
KLH Chomutov - Chemopetrol Litvínov