Ohlasy 26. kolo

Třinec dokázal využít své šance, my ne, mrzí Vojtěcha Budíka

​Škodovka dokázala na stadionech soupeřů bodovat pětkrát v řadě, sérii přerušili třinečtí Oceláři, kteří v repríze loňského semifinále play-off zdolali Plzeň 5:2. Prohru okomentoval obránce Vojtěch Budík.

Indiáni se na ledě úřadujícího mistra dostali rychle do vedení, když za obranu domácích rychle proskočil Matyáš Kantner a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. Oceláři pak ale stejně bleskově srovnali a zápas postupně překlápěli na vlastní stranu. „Sice jsme měli dobrý vstup do utkání a vedli jsme. Chtěli jsme potvrdit dobrý výkon z domácího zápasu s Kometou, to se nám bohužel nepovedlo. Třinec byl prostě dnes lepší,“ jasně zhodnotil utkání obránce Vojtěch Budík.

V čem plzeňský bek hledal hlavní příčiny toho, že Škodovka během venkovního duelu nebodovala poprvé od 19. října? „Myslím, že jsme od začátku zápasu moc nestíhali, Třinec byl vždy o krok před námi, lépe bruslili. Pak rozhodovaly maličkosti, udělali jsme chybu a oni to dokázali potrestat,“ řekl Budík.

Ve druhé třetině, když modrobílí prohrávali po druhé trefě Michala Kovařčíka 1:2, měli dobré šance plzeňští beci. Lukáš Pulpán v přečíslení neuspěl, Bohumil Jank pak po nahození trefil břevno domácí klece. Naopak Třinec své příležitosti ve třetí části dokázal využívat, čímž definitivně získal zápas do své režie. „Měli jsme tam nějaké šance, chybělo nám štěstí. Třinec byl ale v dnešním utkání lepší, mají výborné přesilovky, které dokáží využít. Zkrátka jsme nestíhali, domácí byli rychlejší a důraznější. Třinec dokázal využít své šance, my ne,“ mrzelo Vojtěcha Budíka.

Už v první třetině odstoupil ze zápasu Vojtěch Němec, ze sestavy po zásahu pukem vypadl i jeho spoluhráč z útočné formace Jaroslav Kracík. „Bylo to znát. Zranili se dva zkušení centři, pro nás jsou to klíčoví hráči. Bez nich bylo těžší dnešní zápas otáčet,“ prohlásil plzeňský bek.

Sám Vojtěch Budík byl u obou tref Západočechů, připsal si asistenci u gólů Matyáše Kantnera i Tomáše Mertla. Měl však z osobního bodového zisku radost? „Ne. Prohráli jsme, takže je úplně jedno, jestli jsem dokázal bodovat. Chtěli jsme vyhrát, ale bohužel se to nepovedlo,“ zakončil své povídání Budík.