Do Litvínova bez Posmyka a Andrašovského

P l z e ň - Druhý pokus o bodový zisk na hřišti soupeře budou mít v pátek hokejisté Lasselsbergeru. Hostit Plzeň bude Litvínov, který stále čeká na své první vítězství, což nestačí na více jak 11. místo. Domácím bude chybět zraněný Jindřich Kotrla, trenérům Plzně zase Marek Posmyk a Dušan Andrašovský. Fanclub HC Lasselsberger Plzeň pořádá do Litvínova zájezd, více v aktualitách.

David Balázs
Taktovka trenérů Výborného a Hynka diriguje velmi zkušený tým. Se severočeským klubem prodloužil smlouvu veterán Richard Žemlička, ze Sparty se vrátil štírek Vojtěch Kubinčák, ze Vsetína Marián Kacíř. Přehled návratů do svého mateřského klubu rozšířil exkarlovarský střelec David Balázs. Velké naděje vkládali před několika lety v Pardubicích do Tomáše Rolínka. V letošní sezóně na něj v sestavě perníkářů nezbylo místo a Rolínka hokejový život zavedl do Litvínova. Do obrany získali Severočeši v Čechách dobře známého slovinského reprezentanta Mihu Rebolje, který již v extralize hrál za Karlovy Vary a Spartu.

Zřejmě největší překvapení prvního kola byl výsledek právě Litvínova. Chemici dokázali remizovat na hřišti Znojma, které je označováno za černého koně extraligy. Tvrdý návrat na zem přišel pro Chemopetrol v druhém kole. Pro tři body si do Litvínova přijely Karlovy Vary, překvapeným domácím borcům k tomu naložily šest gólů. Nabrat ztracené sebevědomí zajeli Litvínovští do Ostravy. Po nepříznivém průběhu dokázali zremizovat utkání s Vítkovicemi, které v úvodních dvou kolech vyhráli.

Zatímco Litvínovští v Ostravě těžili bod, Plzeňáci bojovali s Českými Budějovicemi. Bez trojice hráčů základní sestavy a proti na první body nabuzenému soupeři to neměli vůbec lehké, ale utkání dovedli do tříbodového konce. Témat zápasu bylo hned několik. Stadiony obletěla smutná zpráva o smrti libereckého Pavla Kábrta a pár hodin před zápasem bylo zpečetěno hostování Davida Pospíšila z Pardubic! V Plzni velmi dobře známý srdcař se hned podílel na jedné brance. Zapomenout rozhodně nelze na výkon Libora Barty, hlavního strůjce výhry nad Jihočechy.

vs. HC Lasselsberger Plzeň HC Chemopetrol Litvínov
Týmy
Postavení v tabulce 4. 11.
Skóre 8:5 5:10
Výhry 2 0
Remízy 0 2
Prohry 1 1
Body 6 2
Tabulka pravdy 5. (0) 7. (-1)
  Hráči
Nejproduktivnější hráč Hurtaj - 2 (2+0) Balázs - 3 (0+3)
Nejlepší střelec Hurtaj – 2 Žemlička – 2
Nejvíce trestných minut Matějovský - 6 Kubinčák - 6
Nejlepší +/- Matějovský, Krátoška - 3 Martínek, Balázs - 3
Brankáři Barta - 95,76 % Pinc - 90,38 %
  Úspěšnost týmů
Úspěšnost střel 10,5 % 4,7 %
Využití přesilovek 6,7 % 7,1 %
Ubráněná oslabení 89,47 % 91,67 %

  Plzeň je tedy na tom celkově lépe než její páteční soupeř, ten je však lepší při hře v neplném počtu hráčů na ledě.

Sestavy mužstev z minulého kola

Litvínov: Pinc - Martínek, Hranáč, Poživil, Kroupa, Rebolj, Ťupa, Bombic, Klobouček - Balázs, Hübl, Žemlička - Trávníček, T. Martinec, Kubinčák - Havel, Říha, Gombár - Kacíř, Rolínek, Prorok.

Plzeň: Barta - Dobroň, Hanzlík, Nedoma, Vobořil, Cartelli, M. Výborný - Dvořák, J. Straka, Sedlák - Dobrovolný, Krátoška, Matějovský - Vostřák, Hurtaj, Pospíšil - R. Bílek, Švík, Důras.