Jindřichův návrat na plzeňský led

P l z e ň - Spokojenost zavládla v pátek v Plzni, když domácí HC Lasselsberger porazil HC Znojemští Orli 3:1. Utkání probíhalo většinou v režii plzeňských hokejistů, kteří měli po celou dobu utkání navrh. Do sestavy se vrátil po zranění Dušan Andrašovský a navrátilec Robert Jindřich, jenž měl původně naskočit až v prosinci, ale z důvodu rozsáhlé marodky nastoupil již dnes.

Od začátku utkání na ledě vládla spíše domácí Plzeň, které výrazně pomohlo zařazení do sestavy Dušana Andrašovského a Roberta Jindřicha. "Tito hráči přinesli do hry nadšení. Už v první třetině jsem vedli o dvě branky. Ve druhé části hry jsme ponechali aktivitu soupeři. Ve třetí třetině jsme ale hru opět vyrovnali a Znojmo se už k vyložené šanci nedostalo," zhodnotil utkání hlavní trenér Plzně Rostislav Čada, který si návratu Roberta Jindřicha vychvaloval: "Robert zapadl perfektně do týmu. Přinesl s sebou zkušenosti a bez problémů se zařadil. Podal v utkání výborný výkon."

Trenér Znojma spokojeností zrovna nehýřil. "Chtěli jsme v Plzni bodovat. To se nám nepodařilo, protože Plzeň taky potřebovala body. Ale začali jsme velmi vlažně. Neohrozili jsme plzeňskou branku. Domácí využili dvě šance a my jsme se z toho už nedokázali vzpamatovat. Ve druhé třetině jsme sice zlepšili hru, ale vstřelili jsme jen jednu branku. Ke konci jsme se už ani nepokoušeli o power play, jelikož při naší nedůraznosti by to nemělo smysl."

Robert Jindřich nastoupil oproti původním plánům o dva měsíce dříve. Vyžádala si to početná marodka, která udeřila i v plzeňských zadních řadách. "Vedení mě kontaktovalo už v počátku září. Zvážili jsme možnosti, jak skloubit školu a hokej dohromady. Ale kvůli marodce jsem se rozhodl uspíšit návrat na plzeňský led. Zatím to vypadá, že zde odehraji pár zápasů, ale jen do té doby, než se vyprázdní marodka." Jindřich popřel, že bude hrát za Plzeň i nadále do konce sezóny: "V poslední době se v médiích vyskytovali informace, že jsem si rozmyslel své školní plány. Ale není to pravda. Studium je stále pro mě prioritou," řekl student ZČU oboru Antropologie. Utkání se mu hrálo jen ztěžka. Fyzické nedostatky byly značné. "Bylo to hodně náročné, ale jsem rád, jak to dopadlo. Návrat tedy je pro mě štastný a doufám, že udržíme ten vítězný duch. Na ledě jsem byl po půl roce a navíc mám problémy se zády, která bolí. Proto se budu v následujících dnech hodně věnovat rehabilitaci."

Na fyzickou idispozici si postěžoval také Dušan Andrašovský. "Bylo to pro mě hodně náročné. Doufám však, že se to bude zápas od zápasu zlepšovat. Dnes jsme nejhůře odehráli druhou třetinu, ale Libor nás podržel," uvedl jeden z nejlepších hráčů na ledě, který vstřelil druhý gól Plzně. "Jeli jsme s Davidem Pospíšilem dva na jednoho. Jemu se otevřel prostor, proto hned vystřelil. Puk se ale odrazil ke mně a já ho dorazil do sítě.

Branku se podařilo konečně vstřelit i Zdeňkovi Sedlákovi, který za ni byl náležitě štastný. "Už jsem se hodně trápil a jsem staršně rád, že mi to tam konečně spadlo, řekl autor posledního gólu utkání, který také zhodnotil průběh zápasu. "Měli jsme výborný začátek. Ve druhé třetině jsme polevili, ale Libor Barta nás podržel. Od třetího gólu jsme se zlepšili a Znojmo už do ničeho většího nepustili." Utkání se hrálo jen na tři útočné formace "Kdybychom ovšem hráli na čtyři útoky a vyhráli bychom, také bych byl šťastný." Plzeňské hráče čeká za dva dny další domácí utkání, derby pri Karlovým Varům. "Musíme vyhrát. Je jedno, zda se jedná o derby, či nikoliv. Rozhodně chceme bodovat," řekl na závěr Sedlák.