Cesta tam a rychle zpátky

P l z e ň - Ve znamení náročného cestování se nesou nejbližší dva zápasy Plzně. Páteční zápas 11. kola na ledě Vsetína a hned v sobotu televizní premiéra na domácím ledě se Spartou Praha budou věru těžkou prověrkou HC Lasselsberger Plzeň. K dispozici jsou trenérům obránci Nedoma s Výborným. Mimo hru je však Mario Cartelli, natržený břišní sval zabrání nastoupit Michalu Dobroňovi. Do boje plzeňský tým povede nový kapitán, kterým byl zvolen David Pospíšil!

Zdislav Tabara
Valaši nevstoupili do letošního ročníku nijak oslnivě. Až ve čtvrtém kole se svěřenci trenérů Režnara a Tabary radovali ze tříbodového zisku. Od té doby si Vsetín připsal ještě jednou tři body za výhru, ale pozoruhodnějším ziskem jsou dva body za výhru v prodloužení na ledě silně favorizovaných Pardubic. Podceňované mužstvo „zelenožlutých“ tedy dokáže soupeře překvapit.

Zatím však po hříchu málo, Vsetín se krčí s pětibodovým odstupem od Plzně na dvanácté příčce za zády s Českými Budějovicemi a Libercem, od kterých lze očekávat zlepšení výsledků.

Z pěti zápasů na svém ledě se Valaši z vítězství radovali dvakrát, třikrát odešli s porážkou, to vše při vyrovnaném skóre 13:13. Loňskou sezónu začínali Plzeňáci právě na

Patrik Luža
Lapači, a odvezli si z Moravy tři body. Druhý duel dopadl o poznání hůře, Lapač opouštěli hosté se "šestkou".

I přes pověst mladého mužstva, je v kádru Vsetína několik velezkušených hokejistů. Před letošní sezónou přestoupil do moravského týmu Josef Štraub. Pamětníky slavných vsetínských sezón jsou třicátníci Roman Stantien a obránce Alexander Jaškin. Na zkoušce v Rusku neuspěl bek Patrik Luža, loňský zadák Vsetína se tedy vrátil do svého loňského působiště a v nové sezóně zatím se mu velmi daří. S bilancí dvou gólů a dvou asistencí je na sedmém místě mezi extraligovými obránci v produktivitě.

Ve výčtu vsetínských tahounů nelze zapomenout zřejmě největší oporu týmu, brankáře Radovana Biegla. Odchovanec pardubické školy je i letos jistotou ve vsetínské bráně. S úspěšností zásahů 91,82 % a průměrem 2,69 obdržených branek na zápas se drží na desátém místě pořadí extraligových brankářů.

vs. HC Lasselsberger Plzeň HC Vsetin
Týmy
Postavení v tabulce 8. 12.
Skóre 22:25 22:27
Výhry 4 3
Remízy 1 0
Prohry 5 7
Body 13 8
Tabulka pravdy 9. (-3) 10. (-5)
Hráči
Nejproduktivnější hráč Pospíšil - 7 (2+5) Hašek - 6 (3+3)
Nejlepší střelec Straka, Hurtaj – 3 Hašek, Hudec – 3
Nejvíce trestných minut Krátoška - 33 Jaškin - 22
Nejlepší +/- Vostřák - 3 Luža - 2
Brankáři Barta - 92,90 % Biegl - 91,82 %
Úspěšnost týmů
Úspěšnost střel 7,28 % 7,38 %
Využití přesilovek 13,95 % 13,33 %
Ubráněná oslabení 88,64 % 90,74 %

Sestavy mužstev z minulého kola

Litvínov: Biegl - Jaškin, Frolo, Vyrůbalík, J. Polák, Kuboš, Němec - Hudec, Stantien, J. Hašek - Dubec, Štraub, Demel - Valko, R. Hruška, Ambruz - Sochor, Vak, Selingr.

Plzeň: Barta - Dobroň, Hanzlík, Cartelli, Vobořil, Dobrovolný, Jindřich - Andrašovský, Straka, Pospíšil - Důras, Krátoška, Sedlák - Dvořák, Švík, Matějovský.

Dobroně s Cartellim v obraně pravděpodobně nahradí uzdravení Nedoma s Výborným.