Po 20 měsících opět proti Kladnu

P l z e ň - Po cenné výhře nad Spartou Praha čeká Plzeň zápas proti Kladnu. Duel se staronovým účastníkem nejvyšší hokejové soutěže zároveň uzavře první čtvrtinu letošního ročníku. Střetnou se dva týmy, které v dosavadním běhu extraligy dosáhly takřka navlas stejných výsledků. Úvodní buly bude vhozeno na kladenském zimním stadionu v úterý v 17:30. Trenéři Čada s Přerostem nemohou stále počítat s Posmykem, Dobroněm, Cartellim a Hurtajem, hrát nebude ani Jindřich.

Na kladenské straně panuje spokojenost. Z marodky se do týmu vrátili Zajíc a Lažo, Rabat poslední dvě utkání zvládl a posunul se na devátou pozici pouze o skóre za osmý Lasselsberger Plzeň.

Zásluhu na kladenském vzestupu má zcela jistě Martin Procházka, hvězda týmu a útočník, který se dlouhou oklikou vrátil zpět do svého mateřského klubu. Po návratu z Ruska rozhodl hned první zápas za Kladno v Litvínově gólem pár minut před koncem. Levý křídelní útočník v dosavadních sedmi zápasech třikrát skóroval a připsal si dvě asistence.

Tvrdá rána osudu dopadla na loni útočníka Plzně Juraje Štefanku. V létě kývl na atraktivnější nabídku Kladna, ale po deseti kolech byl pro slabou výkonnost vyřazen z kádru. Bojovný forvard si nyní hledá angažmá. Ovšem přeci jen proti Plzni nastoupí jeden její bývalý útočník. Před více než šesti sezónami hrál dlouhá léta v plzeňském dresu Tomáš Klimt, poslední čtyři ročníky je již stabilní součástí základní sestavy Středočechů.

Před sezónou Kladenští získali několik nových akvizic do svých obranných řad. Z Vítkovic přišel Rostislav Malena, z Havířova Vratislav Čech, v A-týmu se usadil další pokračovatel hokejového rodu Hořavů, osmnáctiletý obránce Petr. Na Kladně hledali dále. Poslední posilou je bek letos velmi úspěšného prvoligového Berouna, slávistický odchovanec Bořek Sláma.

vs. HC Lasselsberger Plzeň HC Rabat Kladno
Týmy
Postavení v tabulce 8. 9.
Skóre 27:29 26:29
Výhry 5 5
Remízy 1 1
Prohry 6 6
Body 16 16
Tabulka pravdy 9.-10. (-2) 9.-10. (-2)
Hráči
Nejproduktivnější hráč Pospíšil -9 (2+7) Gardoň - 7 (3+4)
Nejlepší střelec Straka – 5 Horna – 4
Nejvíce trestných minut Krátoška - 35 Kruliš - 30
Nejlepší +/- Matějovský - +3 Kasík - +7
Brankáři Barta - 92,90 % Orct - 94,52 %

Sestavy mužstev z minulého kola

Kladno: Orct - Zeman, Kasík, V. Čech, P. Hořava, Malena, Sláma - Jankových, Frolík, Martin Procházka - V. Bílek, Kalla, M. Hořava ml. - Kysela, Pazourek, Klimt - Lažo, Zajíc, Horna.

Plzeň: Barta - Nedoma, Vobořil, Jiří Hanzlík, Výborný, Jindřich, Dobrovolný - Andrašovský, Straka, Pospíšil - Vostřák, Krátoška, Sedlák - Dvořák, Švík, Matějovský - Důras, Bílek, Adamský.