Přátelsky s CEB

Je to tady! Indiáni poprvé v nové sezóně vyrážejí do boje!

Konečně! Dlouhé čekání na hokej v západočeské metropoli končí, indiáni vyrážejí poprvé v nové sezóně do boje. Soupeřem jim bude jihočeský Motor!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
5. srpna 2021
přátelské utkání

Po přesunu extraligy do Hradce Králové se oba soupeři potkali osmkrát. V rámci přípravy na sezónu 2015/16 doma uspěli Západočeši 2:1, do černého pálili Lev, Hollweg a na druhé straně Marek. O léto dříve modrobílí v Plzni nezvládli nájezdy, v odvetě na ledě soupeře ale zvítězili 4:1. O tři roky zpět se již pomyslné body dělily rovnoměrně – Motor padl 2:4 a zvítězil 6:1. A pak tu máme předloňský rok. Na úvod letních přípravných duelů domácí indiáni nezaváhali 4:1 a v odvetě po velké bitvě se radovali po výsledku 3:2. Předloni na úvod přípravy padly pouze tři góly, Západočeši zvítězili 2:1 po obratu brankami Přikryla a Vlacha. Na úvod sezóny 2020/2021 v rámci letního Generali Česká Cupu se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec 4:2 uspěli domácí Jihočeši, Západočeši odpověděli před svými fanoušky 5:3, čímž si zajistili postup ze skupiny. A načali i lépe samotnou extraligu, když v posledních dvou minutách udeřili za remízového stavu na konečných 4:2. V odvetě na jihu Čech si vedli ještě lépe, zvítězili 5:1, avšak poté na stejném místě podlehli v prodloužení 3:4, když tři branky inkasovali v závěru prostřední periody. I poslední duel rozhodovalo nastavení, radovala se tentokrát 5:4 Škoda. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Pod pokličkou Motoru

Byly to sezóny jako den a noc. Jihočeši předloni opanovali první ligu o neuvěřitelných 44 bodů, i proto nakonec bylo rozhodnuto, že do extraligy postupují na místo Kladna i bez neodehraného play-off. Avšak o schod výše se mužstvo pouze trápilo, na první výhru čekalo rovných deset kol a pevně se usadilo na absolutním dně, na postupovou dvanáctku ztratilo šestadvacet bodů.

Ale pozor! Kádr přes léto doznal řady velkých změn. Tým po Václavu Prospalovi převzala další legenda českého hokeje - Jaroslav Modrý. Na pomoc mu navíc přispěchali explzeňský kapitán Milan Gulaš, Dominik Hrachovina z Finska, Michal Vondrka z Pardubic, Jan Piskáček s Lukášem Pechem ze Sparty, Jindřich Abdul z Ruska, Petr Šenkeřík z Karlových Varů, Martin Hanzl s Davidem Štichem z Litvínova či z Jihlavy Tomáš Chlubna. Z mužstva indiánů dorazili i Roman Vráblík a Albert Michnáč.


Pod pokličkou Škody

„Od utkání očekáváme zejména velké nasazení hráčů, protože nastoupí kluci, kteří jsou u nás na zkoušku. Také třeba mladí z juniorky nebo nové tváře, takže předpokládáme, že se všichni budou chtít ukázat. Máme zde šest pětek a do duelu se dostanou čtyři útoky a sedm obránců. Sestavu doplníme zkušenými hráči, aby tomu dali nějaký řád,“ prozrazuje trenér Škody Miloš Říha.

„Charakterově se mužstvo jeví velice dobře. Nasazení je vysoké. Nyní je před námi přípravné období, které slouží k vyzkoušení hráčů a aby si kluci především zažili systém. Samozřejmě nikdo nechce prohrávat, o výsledek jde vždycky. Ve sportu nebo při nějaké hře, já to tak alespoň mám určitě,“ doplňuje.


Rozpis přípravných duelů indiánů

 5.8.2021 HC Škoda Plzeň - Motor České Budějovice od 17:30 

10.8.2021 HC Škoda Plzeň - Draci Pars Šumperk od 17:30 

12.8.2021 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň od 17:30 

17.8.2021 Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň od 17:30 

19.8.2021 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav od 17:30 

24.8.2021 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň od 17:30 

26.8.2021 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov od 17:30 

 2.9.2021 HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň od 17:30


Výsledky loňských extraligových zápasů

HC Škoda Plzeň 4
Madeta Motor České Budějovice 2
(1:2, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Stříteský (Straka, Kodýtek), 47. Mertl (Kodýtek, Kracík), 59. Kantner, 60. Kodýtek (Straka, Frodl) – 15. Holec (Venkrbec, Christov), 20. M. Novák (Slováček, Suchánek).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Budík, Jiříček, Lang, Stříteský, Vráblík, L. Kaňák – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle.
Madeta Motor České Budějovice: Patera (Dvořák) – Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Pavel, Vydarený (A), Allen, Slováček – Christov, Venkrbec, Holec – D. Voženílek, R. Přikryl, M. Novák (A) – Jonák, Karabáček, Indrák – Prokeš, Beránek.


Madeta Motor České Budějovice 1
HC Škoda Plzeň 5
(0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Gulaš (Kodýtek), 16. Pour, 29. Pour (P. Musil, Kvasnička), 46. Rob (Kracík, Eberle), 58. Gulaš (Stříteský, Kodýtek) – 28. F. Lukeš, 30. Cibulskis (Gerhát, Látal), 39. M. Hanzl (P. Zdráhal, Jarůšek), 58. Jarůšek (Balinskis, P. Zdráhal).
Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Plášil, Vydarený (A), Slováček, Pýcha (C), Allen, Pavel – Beránek, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák (A) – D. Voženílek, Raška I, Michnáč – Karabáček, Prokeš, Jonák.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Lang, Jiříček, Budík, Čerešňák, Vráblík, Stříteský – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Pour, P. Musil, Kantner – Stach, Kracík, Rob – Straka (A), Kodýtek, Přikryl.


Madeta Motor České Budějovice 4
HC Škoda Plzeň 3pp
(0:0, 3:1, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Forman (Lytvynov), 36. Z. Doležal (D. Voženílek, Plášil), 39. Plášil (Slováček), 61. Forman (Z. Doležal, Plášil) – 32. Stříteský (L. Kaňák, Kantner), 50. Kodýtek (Gulaš), 51. Rob (Stříteský, Frodl).
Madeta Motor České Budějovice: Strmeň (Patera) – Slováček, Vydarený (A), Plášil, Pýcha (C), Lytvynov, Suchánek – Adamský, Venkrbec, Forman – Z. Doležal, D. Voženílek, Karabáček – Jonák, Toman, Christov – Gilbert, Prokeš, Michnáč.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Straka (A), Kodýtek, Gulaš (C) – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík (A), Pour – Slanina, Rob, Malát.


HC Škoda Plzeň 5
Madeta Motor České Budějovice 4pp
(0:2, 2:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Dočekal (Čerešňák, Michnáč), 25. Kodýtek, 48. Čerešňák (P. Musil, L. Kaňák), 60. Gulaš (Čerešňák), 63. P. Musil (Pour) – 9. Toman (Vydarený, Ville), 13. Karabáček (Slováček, Z. Doležal), 40. D. Voženílek (Karabáček), 48. D. Voženílek (Z. Doležal, Slováček).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Budík, Jiříček, Kvasnička, Stříteský – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Suchý, P. Musil, Pour – Eberle, Kracík (A), Rob – Michnáč, Přikryl, Dočekal.
Madeta Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (C), Plášil, Lytvynov, Kubíček, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák (A), Gilbert, Alderson.