Petr Kodýtek

Céčko na dresu za tučný příspěvek stojí, hlásí kapitán Kodýtek

Při absenci zkušených spoluhráčů dostal kapitánské „céčko“ na dres dvaadvacetiletý Petr Kodýtek. V prvním přípravném utkání proti Českým Budějovicím pomohl gólem a asistencí k obratu skóre na konečných 5:3.

Do své šesté sezony v A týmu Plzně nastoupil Petr Kodýtek v nové roli, jako kapitán. „Ačkoliv mě čeká tučný příspěvek do kasy, za céčko jsem rád. Je pro mě čest být kapitán a snažil jsem se role zhostit nejlépe, jak jsem uměl,“ svěřuje se autor dvou bodů.

Kodýtek ale počítá s tím, že mu „C“ na dresu do začátku soutěžního ročníku nezůstane. „Spousta kluků nehrála a volba nejspíš padne na někoho jiného. Ani nečekám, že by mi céčko mohlo zůstat. Určitě jsou tam zkušenější spoluhráči, kteří se zhostí role lídra,“ věří.

Do prvního přípravného zápasu vstoupil lépe Motor. „Ve druhé minutě jsme faulovali, při mém prvním buly jsme dostali gól. Ale to se může stát, hráli jsme první zápas po dlouhé době,“ říká centr Západočechů.

V 8. minutě sice srovnal právě Kodýtek, ale České Budějovice stihly v první třetině ještě dva góly. „Trenérům se naše hra pochopitelně nelíbila, ale nemohli jsme čekat, že všechno bude fungovat. Musíme se vyvarovat velkého množství chyb,“ ví sušický rodák, který dále rozebírá nedostatky v plzeňské hře. „Na začátku jsme neměli moc střel. Chtěli jsme přidat tempo, pálit a tlačit se do brány. O tom to je, ježděním po rozích góly nedáme,“ je jasné Kodýtkovi.

Indiánům se podařilo výkon zlepšit, ve druhé třetině snížili a v poslední části třemi góly otočili skóre na konečných 5:3. Kodýtek si pochvaloval spolupráci s Janem Schleissem, navrátilcem do plzeňského dresu, který také zapsal gól a nahrávku. „S Honzou jsme si sedli hned na prvním tréninku. Jsem rád, že s ním hraju. Ale ideální naše hra nebyla, máme co vylepšovat.“

Mladý útočník si také užíval téměř po roce zápas před publikem. „Po tak dlouhé době bylo skvělé si zahrát před rodinou a fanoušky, slyšet jejich skandování. Děkujeme jim, že přišli,“ uzavírá.