Turnaj dorostu

Mezinárodní turnaj dorostu má za sebou první den, Škodovka zatím na druhé příčce!

Plzeň - V pátečních devět hodin ráno odstartoval v Plzni Mezinárodní turnaj dorostu v ledním hokeji pod záštitou 1.náměstka primátora města Plzně. Jako první šli do akce domácí Škodovka a rakouský Salzburg. Celkově první den přinesl zajímavé výsledky, pojďme si je zopakovat.

Plzeň - Salzbrug 2:1
Jak již bylo řečeno, turnaj odšpuntovala Plzeň se Salzburgem. Utkání bylo velice napínavé, čekalo se na rozhodující chybu. Škodovka nakonec ve třetí třetině dokázala vstřelit tu rozhodující branku a svého soka přetlačila nejtěsnějším možným rozdílem.

Branky a nahrávky: 23. Hořejší, 48. Eichler (Buzek) – 35. Lexen (Hupack)


Kometa Brno - Liberec 6:5
Po plzeňském utkání šli do akce celky Liberce a Komety Brno. Severočeši v polovině zápasu vedli o dvě branky, jenomže nadějné utkání nakonec ztratili. V poslední minutě druhé periody Kometa dokázala srovnat a velký obrat si připravila do závěrečného dějství. Vítěznou branku vstřelil Matěj Bělohlav, syn slavnějšího otce.

Branky a nahrávky: 4. Klouda (Nesvadba, Halačka), 16. Kos, 34. Svoboda (TS), 40. Kos (Rakus), 44. Bělohlav (Rakus), 47. Rakus – 3. Shpilka (Prokůpek), 6. Král (Fiala, Hois), 12. D. Zamazal (Zanata, Fiala), 23. Varady (Prokůpek, Jobek), 28. Shpilka


Berlín - Chomutov 3:17
Zápas Chomutova, který krátce před turnajem nahradil slovenský Slovan Bratislava, začal ve velkém tempu. Již po první třetině prohrával Berlín 0:6. Nakonec Němci lovili puk ze své branky rovnou sedmnáctkrát. Rovno sedm bodů si v zápase připsal Robert Chlán (4+3). Eisbären si vstup do turnaje představoval rozhodně jinak.

Branky a nahrávky: 34. Tripcke (Markelov), 46. Tripcke (Belimenko, Markelov), 59. Engel – 2. Klobouček (Mišovic, Chlán), 3. Klobouček (Patočka), 11. Mišovic (Svoboda), 12. Kocourek, 14. Da. Badinka (Do. Badinka), 20. Titlbach (Chlán, Klobouček), 22. Chlán (Titlbach), 24. Čihař (TS), 27. Chlán (Titlbach), 28. Chlán, 35. Klobouček, 37. Do. Badinka (Mišovic), 46. Titlbach (Chlán), 55. Titlbach (Beran, Hynek), 57. Titlbach (Klobouček), 58. Chlán (Klobouček), 60. Da. Badinka (Do. Badinka)


Plzeň - Kometa Brno 5:2
Od půl páté šla do akce znovu plzeňská Škodovka. Jejím protivníkem tentokrát byla Kometa, která stejně jak domácí tým úvodní střetnutí zvládla. Brňané se také jako první dostali do vedení, jenomže ve druhé třetině se skóre převrátilo na domácí stranu. O svém vítězství Škoda rozhodla až ve třetím dějstvím, které vyhrála o tři góly.

Branky a nahrávky: 25. Benák, 26. Řehoř (Hořejší, Kučera), 49. Mazanec, 53. Kučera (Hájek, Lučan), 59. Řehoř (Hájek) – 11. Kos (Svoboda), 38. Halačka (Mitro)


Salzburg - Berlín 3:1
Ve večerních hodinách se proti sobě postavily dva zahraniční mančafty. Berlín tentokrát začal daleko lépe než proti Chomutovu, dokonce se krátce ze polovinou úvodního dějství dostal do vedení, jenže to bylo z jeho strany vše. Salzburg krátce před odchodem do šaten stačil srovnat a o svém vítězství Rakušané rozhodli ve třetí třetině, kdy vstřelili krátce po sobě dva slepené góly.

Branky a nahrávky: 19. Vinzens (Juric), 43. Kirchenbauer (Juric, Duller), 44. Schreiner (Vinzens) – 11. Feldhus (Klassen)


Chomutov - Liberec 5:3
V posledním duelu si to rozdal Chomutov s Libercem. Již první dvacetiminutovka nabídla čtyři branky, z toho dvě padly na každé straně. V zápase řádili zejména Badinkové. Dominik si připsal branku a asistenci, Daniel měl prsty dokonce u třech branek, dvě sám dal a jednu připravil. Chomutov vyhrál i své druhé utkání, Liberec v dramatickém utkání zdolal 5:3. Po prvním dni tak Piráti vedou tabulky o skóre před domácí Plzní.


Branky a nahrávky: 2. Klobouček (Do. Badinka), 4. Da. Badinka (Mišovic), 32. Da. Badinka, 41. Klobouček (Da. Badinka), 50. Do. Badinka – 8. Hájek, 10. Prokůpek (Vološín), 46. Pekař (Prokůpek)



Aktuální pořadí:

Tým Skóre Body
Chomutov 22:6 6
Plzeň 7:3 6
Salzburg 4:3 3
Kometa Brno 8:10 3
Liberec 8:11 0
Berlín 4:20 0