Turnaj dorostu

Turnaj dorostu zná svého vítěze, s předstihem slaví domácí Škodovka!

Plzeň - V sobotu v ranních hodinách pokračoval druhý den mezinárodního turnaje kategorie U17. Hned první zápas sliboval kvalitní podívanou, dva neporažené celky se postavily proti sobě.

HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov 5:3
V zápase o první místo šli Piráti rovnou třikrát do vedení, jenomže Plzeň pokaždé dokázala skóre dorovnat. O vítězi musela rozhodnout až třetí třetina, kterou ovládla Škodovka. Vítěznou branku vstřelil krátce po návratu ze šaten Šimon Kaiser, který parádně na brankovišti tečoval pobídku Bílka. Marek Hořejší posléze domácí vítězství potvrdil. Plzeň touto výhrou udělala velký krok k triumfu v turnaji.

Branky a nahrávky: 12. Řehoř (Hájek), 16. Hořejší, 34. Kučera (Řehoř), 43. Kaiser (Bílek), 49. Hořejší – 6. Da. Badinka, 12. Titlbach (Hynek), 29. Beran (Titlbach)


Eisbären Berlín – Bílí Tygři Liberec 6:13
Chomutov včera rozvlnil síť Berlína rovnou sedmnáctkrát, německý tým tuhle ostudu chtěl rozhodně dnes napravit. Jenomže to se mu dvakrát nepovedlo. Již úvod zápasu byl pořádná divočina, vždyť v prvních deseti minutách padlo rovnou sedm branek. Liberec o svém vítězství rozhodl ve druhé části, kde soupeři odskočil na vícero branek. Nakonec se skóre zastavilo na hodnotě třináct, což je oproti Chomutovu mírné zlepšení.

Branky a nahrávky: 2. Jager (Morsch), 5. Rehlerg (Bajai), 10. Belimenko (Klassen, Markelov), 40. Markelov (Belimenko), 42. Feldhus, 53. Jager (N. Plauschin, Panocha) – 1. Janata (Fiala, Hois), 7. Janata (Fiala, Jakubec), 7. Hois (Jansa, Hájek), 8. Janata (Hois), 23. Pekař, 26. Vološín (Hrabčák), 33. Hois (Janata, Fiala), 35. Hrabčák, 37. Hájek (D. Zamazal), 39. Hrabčák (Fiala), 49. Hois, 53. Fiala, 56. Fiala


HC Kometa Brno – Piráti Chomutov 3:1
Zápasy Jihomoravanů zatím rozhodně baví. S Libercem padlo rovnou jedenáct branek, s Plzní svedla Kometa tuhou bitvu. S Chomutovem byl další atraktivní zápas. Piráti věděli, že pokud chtějí nadále pomýšlet na vítězství v turnaji, musí bez váhání vyhrát za tři body. Jako první šli v zápase do vedení, jednobrankový náskok drželi i po konci druhé periody. Jenomže v té třetí se vše sesypalo. Brno, stejně jako proti Liberce, předvedlo skvostný obrat. Dvě branky během jedné minuty rozhodly. Kunwito poté přidal pojistku.

Branky a nahrávky: 46. Bělohlav (Kos, Rakus), 46. Nekvapil (Halačka), 54. Kunwito – 34. Titlbach (Sochor, Záhorec)


Bílí Tygři Liberec – EC Red Bull Salzburg 2:5
Severočeši si v dopoledním zápase vychutnali vysoké vítězství nad německým Berlínem, nicméně rakouský soupeř už byl jiné kafe. Akademie Salzburgu je vyhlášená a v tomto zápase to konečně naplno ukázala. Již po prvních dvaceti minutách Rakušané vedli o dvě branky a svůj náskok už nepustili. Po výhře 5:2 mohou slavit první tři body v turnaji.

Branky a nahrávky: 26. Fiala, 35. Sanata (D. Zamazal) – 8. Raphael, 10. Vinzens, 28. Kirchenbauer, 31. Kirchenbauer, 51. Hupach (Kirchenbauer)


HC Škoda Plzeň – Eisbären Berlín 6:2
Indiáni ráno zvládli tuhou bitvu o první místo a před zápasem tudíž věděli, že pokud utkání proti berlínským medvědům zvládnou, oslaví prvenství v turnaji. Odhodlání potvrdil již ve třetí minutě Bílek, jenomže radost domácího mužstva trvala pouze minutu. Berlíňané v zápase spíše bojovali než hráli nějaký pohledný hokej. Škodovka svou převahu potvrdila ve druhé polovině utkání, kterou výsledkově naprosto ovládla. Po výhře 6:2 mohla začít domácí oslava.

Branky a nahrávky: 3. Bílek (Buzek), 22. Kaiser, 33. Benák, 35. Eichler (Benák), 50. Mazanec (Benák), 60. Hořejší (Benák) – 4. Tripcke (Jäger), 36. Feldhus (Sager)


HC Kometa Brno – EC Red Bull Salzburg 2:6
Obě mužstva šla do zápasu s výhrou v zádech, Kometa dopoledne porazila Chomutov, Salzburg Liberec. První polovina tohoto utkání byla v jasné režii rakouského mužstva. Ve třicáté minutě Schreiner svou druhou brankou v zápase již zvyšoval na 4:0. Až poté se prosadila i Kometa. Dvěma brankami zadělala na drama, leč to Salzburg ke konci nedopustil.


Branky a nahrávky: 37. Pavlík (Šantora, Svoboda), 50. Bělohlav (Rakus, Zduba) – 14. Schreiner, 15. Kirchenbauer (Schreiner), 28. Vintenz (Duller, Sumpf), 30. Schreiner (Kirchenbauer, Bosecker), 55. Vintenz (Lexen), 56. Schreiner (Baumann, Kirchenbauer)



Aktuální pořadí po druhém dni:

Tým Skóre Body
Plzeň 18:8 12
Salzburg 15:7 9
Kometa Brno 13:17 6
Chomutov 26:24 6
Liberec 23:22 3
Berlín 12:39 0