Těžký boj se třetím Zlínem

P l z e ň - Medvědi poslední tři zápasy neví, co je prohra, naopak Plzeň již dva zápasy čeká na vítězství. Zlínští letos na domácím ledě v normální hrací době neprohráli, k zápasu s Plzní nastoupí kompletní. Z týmu Lasselsbergeru k utkání na Valašsku neodjede čtveřice Dobroň, Hurtaj, Vostřák a Adamský, kterého na jeden zápas vyřadil ze hry zraněný kotník. Utkání začíná v úterý v 17:00 na Stadionu Luďka Čajky.

Naposledy dokázala Plzeň ve Zlíně vyhrát v normální hrací době v bronzové sezóně 1999/00. Od té tehdejší Keramika bodovala na Stadionu Luďka Čajky pouze dvakrát, hned v následující sezóně kuriózně 0:0 a loni vítězstvím v prodloužení, které zařídil v 62. minutě Michal Dvořák. Ani střelecky se v posledních letech Plzeňákům ve Zlíně nedaří. Sedm gólů za posledních šest zápasů dělá průměr lehce nad jeden gól na zápas.

Loňskou sezónu by Zlínští nejraději vymazali z klubové historie. O extraligovém účastníkovi baráže bylo sice rozhodnuto dlouho dopředu, ale Medvědi mezi ostatními týmy skončili poslední. To se letos má změnit a dosavadní průběh extraligy ukazuje, že na Moravě nemluvili "pouze do luftu". Ze Slovenska angažovali trojici Bokroš-Murín-Barinka. Prvně jmenovaný obsadil trenérský post, Murín pozici brankářské jedničky a Barinka se stal jednou z hlavních opor.

Prim v mužstvu Zlína hrajou především čtyři hráči. Střelec Jaroslav Balaštík, který je vedoucím mužem pořadí střelců, jeho dvorní nahravači Petr Leška a Martin Hamrlík, který v posledním zápase proměnil trestné střílení. Devět gólů v 17 zápasech se blýskl rychlík Peter Barinka, aktuálně slovenský reprezentant.

Letos již obě mužstva jeden vzájemný zápasy sehrála, Medvědi si z Plzně odvezli tři body:

HC Lasselsberger Plzeň - HC Hamé Zlín 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
Branky: 30. Cartelli (Hurtaj), 32. Vostřák (Pospíšil, Dobroň), 55. Krátoška (Sedlák) - 5. Veselý (Leška), 31. Veselý (Vlach), 39. Leška (Hamrlík), 42. Jenáček (Nosek), 48. Vlach (Mokrejš, Barinka). Rozhodčí: Haškovec - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:6, navíc Barta - Veselý (oba 10 min.). Využití: 0:1. Diváci: 5477.

vs. HC Lasselsberger Plzeň HC Hamé Zlín
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 8. 3.
Skóre 42:44 51:46
Výhry 7 9
Remízy 2 3
Prohry 8 5
Body 23 32
Tabulka pravdy 8.-10. (-2) 4. (+5)
Hráči
Nejproduktivnější hráč Straka - 13 (7+6) Balaštík - 17 (13+4)
Nejlepší střelec Straka – 7 Balaštík - 13
Nejvíce trestných minut Krátoška - 37 Hučko - 45
Nejlepší +/- Matějovský, Výborný - +4 Blaťák - +7
Brankáři Barta - 92,6% Murín - 94,16 %

Sestavy mužstev z minulého kola

Zlín: Murín - Hamrlík, Blaťák, Tesařík, Zubíček, Nosek, Macholda, Hučko, Zavrtálek - Balaštík, Leška, Záhorovský - Barinka, Jenáček, Weissmann - Okál, Vlach, Veselý - Kárný, Martin Čech I, Mokrejš.

Plzeň: Barta - Nedoma, Vobořil (12. Cartelli), Hanzlík, Výborný, Posmyk, Jindřich - Andrašovský, Straka, Pospíšil - Vostřák (4. Švík), Krátoška, Matějovský - Dvořák, Důras, Sedlák.