PŘEDSTAVENÍ ŠKODA JS

Představení našich významných partnerů: ŠKODA JS

Vážení fanoušci, v novém seriálu HC Škoda Plzeň Vám s radostí představíme naše důležité partnery, jejichž podpora je pro náš klub klíčová. Začínáme HLAVNÍM PARTNEREM klubu společností ŠKODA JS.

„Mým snem je, aby poslední zápas play off skončil vítězstvím modrobílých barev," říká František Krček, generální ředitel ŠKODA JS.

Pane řediteli, jak byste představil Vaši firmu?

Jsme o něco mladší než HC Škoda Plzeň, ale hrajeme už více než 65 let evropskou extraligu v dodávkách pro jaderné elektrárny. Naše společnost stála u zrodu jaderné energetiky v Československu, a kromě domácího hřiště, kterým jsou zejména obě české jaderné elektrárny v Dukovanech a v Temelíně, hrajeme s úspěchem také na Slovensku, na Ukrajině, v Maďarsku a v řadě dalších zemí. Naší velkou výhodou je, že máme pod jednou – plzeňskou – střechou výrobu zařízení pro jaderné elektrárny, ale také jejich servis a údržbu a stále více žádaný inženýring, tedy koordinaci a řízení velkých projektů nejen v oboru jaderné energetiky. Se svými téměř 1100 zaměstnanci a ročními tržbami na úrovni 3,5 miliard korun jsme rozhodně významným podnikem nejen našeho kraje, ale i v rámci celé České republiky.

Jak dlouho již spolupracujete s HC Škoda Plzeň?

S HC Škoda Plzeň spolupracujeme od roku 2012. Jsme hrdí na to, že jsme v pozici hlavního partnera klubu a rozhodně chceme ve spolupráci pokračovat.

Proč jste se pro spolupráci rozhodli a jak ji hodnotíte?

Sice pocházím z druhého konce republiky, ale již od dětských let jsem vnímal, že pro Plzeň je naprosto přirozené spojení Plzeň – hokej – škodovka. Jsem rád, že i díky naší společnosti může toto spojení nadále fungovat. Nezanedbatelná je samozřejmě skutečnost, že jak my, tak i plzeňský hokej jsme reprezentanty regionu a že řada mých spolupracovníků jsou už od dětství fandy plzeňského hokeje. Spolupráci s klubem hodnotíme pozitivně a myslím, že společně přispíváme k dobrému jménu Plzně nejen doma, ale i v Evropě.

Jak se daří Vaší společnosti?

ŠKODA JS je dlouhých 21 let v černých číslech, tedy v zisku, a máme dobré důvody být optimisty i do dalšího období. Náš obor se rozvíjí a my s ním stále nejen držíme krok, ale často se podílíme na novinkách v něm.

Navštěvujete utkání HC Škoda Plzeň a jaký jste fanoušek?

Na zápasy chodím, pokud mi to pracovní povinnosti dovolí, pravidelně. A i kdyby se mi náhodou z různých důvodů nechtělo, tak mě „vytáhnou“ mé děti, ze kterých se během našeho pobytu v Plzni stali velcí a vášniví fanoušci plzeňského hokeje.

Co byste klubu popřáli do nové sezóny?

Klubu a všem fanouškům přeji hlavně plný stadion a spoustu dramatických zápasů ve výborné atmosféře s dobrým koncem. Samozřejmě věřím v postup do play off. A tajným snem je, aby poslední zápas play off skončil vítězstvím modrobílých barev. 😊