Ohlasy po SLA

Speciální to pro mě bylo hodně, říká Filip Kuťák

Indiáni na závěr přípravných utkání uspěli po velké přetahované na ledě pražské Slavie. Po dvou vyrovnaných třetinách duel rozsekli v závěrečné periodě.

Byl to pro Filipa Kuťáka zvláštní zápas, vlastně tak trochu celý týden. Hráč Sokolova, který před sezónou po dvou letech přišel ze Slavie, bojoval proti oběma celkům v dresu Plzně. „Určitě to pro mě speciální bylo hodně. Samozřejmě jsem se k tomu snažil nějak zvlášť neupínat, na druhou stranu jsem si to hodně užil, protože drtivou většinu kluků znám, v prostředí tady jsem se pohyboval poslední dva roky. Chtěl jsem se ukázat a klukům to trochu nandat, kamarádsky samozřejmě. (úsměv) Jsem šťastný, že se nám zápas podařilo dotáhnout do vítězného konce,“ přiznává.

Že by se ale bál, že bude v obou případech motat střídačky, se nebál: „Určitě jsem nad tím přemýšlel, protože se snažím si vizualizovat zápas vždy již dopředu. A tak nějak se mi tam vždy mihla ta domácí střídačka. Ale na to už jsem snad starý dost a pohlídal jsem si to. (smích)“

Třetí nejproduktivnější hráč Slavie v loňské základní části první ligy přišel na jaře do Sokolova, nyní uspěl na zkoušce v Plzni. Jak je tedy celá situace zatím vyřešená? „Extraliga byla vždycky jeden z mých takových cílů a snů. Dlouho mi to trvalo a jsem rád, že se mi to, minimálně na září, podařilo. Budu se snažit výkony přesvědčit trenéra a vedení, abych zde zůstal co možná nejdéle. Situace je taková, že jsem podepsal smlouvu v Sokolově a šel jsem sem na zkoušku s tím, že se to podařilo. Kluby se domluvily tak, že Plzeň zatím přebírá kontrakt. Na konci září se obě strany domluví, co a jak dál,“ vysvětluje.

Zároveň přiznává, že proti Slavii, kde strávil poslední dvě sezóny a zapsal dohromady osmasedmdesát bodů, vypsal pro spoluhráče speciální odměnu. „Klukům jsem něco vypsal, určitě v tom budu pokračovat i v extralize, pokud se dostanu do sestavy. Už mě trochu lákali na Sokolov, ať to udělám, ale rozhodl jsem se až sem.“


Sám ke splnění cíle navíc přispěl, když výhru podpořil vítěznou trefou. „Kody mi řekl před vhazováním, ať si dojedu pro puk, ten na mě vyplaval, já vystřelil na bránu a padlo to tam. Jsem šťastný, protože gól byl nakonec vítězný, pomohl týmu k vítězství,“ popisuje.

Definitivní tečku za duelem však udělal gólman Dominik Pavlát, který trefil opuštěnou klec Slavie přes celé hřiště. „Neskutečný, úžasný! Věřím, že hokejové servery toho dnes budou plné a obrovská gratulace už jen za to, že se o to pokusil. Další komentář je zbytečný, ten gól sám o sobě mluví za vše,“ hodnotí Filip Kuťák.


FOTO: Tomáš Bouda