Ohlasy 2. kolo

Atmosféra byla skvělá, to jsem nikde nezažil, říká Martins Dzierkals

Ve druhém kole čekal na plzeňské indiány pořádný oříšek - mistrovský Třinec. Plzeň se přesto soupeře nezalekla, v utkání ani jednou neprohrávala a nakonec mohla slavit zisk tří cenných bodů. K těm pomohla i nejčerstvější posila Škodovky Martins Dzierkals, který vsítil vůbec první plzeňský gól v nové sezóně.

Utkání začalo přesilovou hrou Třince, nicméně v ní mohla udeřit Škoda. Dzierkals si v akci jeden proti jednomu poradil s Marinčinem, který ho musel podrazil a lotyšská posila nemohla zakončit dle svých představ. Při své další šanci už se ale prosadila a plzeňské šály se mohly poprvé v nové sezóně roztočit. „Na zápas budu mít jen ty nejlepší vzpomínky, protože je vždy těžké dát v novém angažmá první gól a mně se to povedlo hned při své premiéře na domácí půdě. Navíc poprvé se mi stalo, že diváci po vstřelené brance vyvolávali mé jméno, na to nikdy nezapomenu,“ zářil Martins Dzierkals.

Škodovka v urputném boji nakonec třinecké Oceláře přemohla 3:2 a na svůj účet si připsala první tři body. K něm bezpochyby pomohli i plzeňští fanoušci, kteří po téměř roce vytvořili fantastickou atmosféru, která nadchla i samotného střelce první branky. „V zápase se mi hrozně líbily plzeňské chorály, to jsem nikde jinde nezažil. Atmosféra byla skvělá. Bylo neuvěřitelné, že když jsem odcházel střídat, fanoušci nadále fandili i během přerušené hře,“ děkuje fanouškům za podporu hráč s číslem sedmnáct na zádech.

Pro Dzierkalse to není první zahraniční zkušenost. Má tedy možnost porovnání lig, jak hodnotí Tipsport extraligu? „Česká liga je samozřejmě něco jiného, přece jen už jsem si několik zahraniční lig prošel, tak si ji nejprve musím pořádně osahat. Nicméně hraje tu spousta hráčů, co prošla NHL a já jsem velmi šťastný, že tu mohu být také. V Česku jsem zatím odehrál dva zápasy, tak toho zatím tolik říct nemohu. Každá liga má něco svého. V KHL se nehraje tak fyzický hokej, tolik se nehituje. Dnes bych ocenil Třinec, který nás kvalitně dostupoval. V Rusku jsou spíše techničtí hráči. Ve Finsku je to hlavně o velké rychlosti, člověk nemá opravdu na nic čas,“ hodnotí Dzierkals.

Křídlo plzeňské první formace má zatím z Plzně jen ty nejlepší pocity. „V Plzni jsem zatím ještě nestrávil tolik času, leč už se cítím být plnohodnotným členem v kabině. Je tu spoustu mladých a pozitivně naladěných kluků.“ Dnes Dzierkals odehrál něco přes 23 minut a za tuhle důvěru je velmi rád. „Přišel jsem klubu pomoci a věřím, že si důvěru trenérů získám i pro další zápasy. Budu hrát tak, abych předváděl co nejlepší výkony a týmu se dařilo.“

Extraliga nabírá velké tempo, další utkání sehrají plzeňští hokejisté v úterý v Olomouci a hned ve čtvrtek v LOGSPEED CZ Aréně Plzeň přivítá Mladou Boleslav. „Utkání jdou rychle po sobě, což nebude to nic jednoduchého. Navíc máme mimo i nějaké hráče, přesto tohle všechno musíme zvládnout, uděláme pro to vše,“ slibuje Martinz Dzierkals.