Ohlasy 13. kolo

Mířil jsem do břicha a zapadlo to k tyči, říká s úsměvem Jakub Kindl

Šťastná třináctka? Pro kapitána plzeňského celku rozhodně. Právě v dnešním zápase proti Zlínu vstřelil obránce Škodovky svůj první gól v sezóně. Hned ve druhé minutě se trefil přesně k levé tyči. I díky jeho trefě Plzeň utkání zvládla a poslední Zlín přetlačila 4:1.

Škoda před zápasem vyhrála čtyřikrát po sobě za tři body a sedmkrát dokázala bodovat, zatímco hosté ze Zlína na svou první tříbodovou výhru nadále čekají. Jak Kindl ale přiznává, jednoduché utkání to rozhodně nebylo. „Zápasy s nimi jsou vždycky specifické. Je tu rivalita již z dávné doby, týmy se navíc často potkávaly i v play off. Byli jsme si dobře vědomi v jaké jsou situaci. Zlín hraje velice dobře, jsou sice poslední, z mého pohledu si to ale nezaslouží. V kádru jsou kvalitní hráči, těžko říct co jim tam vázne,“ říká Jakub Kindl.

A právě Kindl účet dnešního zápasu otevřel již ve druhé minutě, navíc to byla jeho první trefa v sezóně. Jak samotný hráč viděl gólovou situaci? „Vyhráli jsme buly, David Kvasnička vytáhl hru na střed, poté ji vrátil na Gustaffa Thorella, který byl chvilku sám u mantinelu. Já jsem se snažil skočit do díry, kam jsem záhy dostal skvěle puk, vzápětí jsem klasicky namířil brankáři do břicha a vyšlo to přesně k tyči,“ dodává s úsměvem kapitán plzeňského celku.


Náročný víkend nakonec zvládli indiáni za šest bodů, navíc při skóre 12:1. Ale jak Kindl dodává, v Plzni se nekouká zda se hraje proti prvnímu nebo poslednímu celku v tabulce. „Každý tým má výpadky, ale dobrý mančaft se ukáže jak na ně dokáže zareagovat. My se považujeme za kvalitní tým a všichni tu táhneme za jeden provaz. Jestli hrajeme proti Spartě nebo Zlínu, naše hlavy jsou nastaveny pořád stejně.

Dnes se opět dokázalo prosadit vícero hráčů, což je povzbuzující, že vše není jen na jednom hráči. „S výhrami roste seběvědomí a je jedno zda jste gólman, útočník nebo obránce. Všichni naplno makáme na trénincích, kondiční trenéři odvádějí skvělou práci, celý klub si je vědom co vítězství obnáší. I mně osobně gól pomohl, já jsem žádný nedal jak je pátek dlouhý. Po brance jsem se uklidnil a najednou jsem se cítil lépe. Věřím, že tohle mě nakopne do dalších zápasů, jak ostatní kluky co se prosazují,“ přeje si hráč s číslem 4 na zádech.

Po slabším rozjezdu Škoda zařadila vyšší rychlostní stupeň a postupně se zvedá. „Sezóna je dlouhá, v Plzni se přes léto provedlo spoustu změn. Přišli noví trenéři, několik hráčů a změna nenastane ze dne na den. Před námi je pořád tři čtvrtě sezóny. Všichni se lepšíme a konečně si to sedá. Nás nezajímá v zápasech nic jiného než cílová rovinka a to je výhra,“ říká závěrem Jakub Kindl.