Ohlasy 25. kolo

Utkání s Vítkovicemi jsem bral prestižně, rozhodně jsem nechtěl prohrát, říká Miroslav Svoboda

Podruhé během jednoho týdne sehráli plzeňští indiáni zápas proti Vítkovicím, ve středu vyhrála Škodovka 3:2 a i dnes dokázala Plzeň na Ostravany vyzrát. Miroslav Svoboda si v zápase připsal 24 úspěšných zákroků.

Po čtyřech dnech se Plzeň zase utkala s Vítkovicemi a opět se na konci zápasu mohli radovat Plzeňané. Miroslav Svoboda a Jan Schleiss v minulé sezóně hráli právě za ostravský celek, proběhlo nějaké hecování před duelem? „Nevím jak Honza Schleiss, ale já to bral prestižně. Kluky jsem rád viděl, mám tam spoustu kamarádů, navíc přes léto bydlíme v Ostravě. Určitě jsem nechtěl prohrát s trenérem Holaněm. Mám radost, že může jet domů smutný on,“ říká brankář Miroslav Svoboda.

Jako první se v zápase radovali hosté, nicméně Plzni se povedlo utkání ve druhé části překlopit na svou stranu. Krátce před koncem ovšem Vítkovice poslaly utkání do prodloužení. Jak obě inkasované branky viděl samotný maskovaný muž Škody? „Ta první střela šla prakticky vedle, Krenželok to šikovně tečoval. On jiné góly ani nedává (smích). U té druhé trefy jsem to zase blbě vyrazil, puk se k nim šikovně odrazil a ta rána? To se těžko chytá,“ dodává Svoboda.

Čtyři z pěti branek dnes padly v početních výhodách. Škodovka všechny své trefy vsítila ve výhodě o jednoho muže. „Vítkovice hrají dobře do obrany, oni to na tom mají postavené, navíc mají rychlé kontry. Jsme nadšení, že jsme si přesilovými hrami dnes pomohli.“ Na prodloužení nakonec ale dojít vůbec nemuselo, v posledních vteřinách zápasu měl velkou příležitost hostující Lakatoš. „Kdyby to byla branka, tak bych asi bouchnul. V tu chvíli to byla velká chyba, že nám ujel. Jsem rád, že jsme následné prodloužení uhráli,“ hlásí gólman s číslem 32 na zádech.

Modrobílé trápí trable v obraně, spousta hráčů nemohla nastoupit. „My máme tři obránce mimo sestavu, místo nich nastupují mladí kluci. Jsme rádi, že takhle hrajeme, klobouk dolů. V pátek jsme prohráli, jenomže Hradec je doma silný. Před pár lety jsme vyhráli základní část a také jsme tam prohráli 0:6. To se stane.

Plzeň se na své brankáře může spolehnout. Dominik Pavlát i Miroslav Svoboda podávají slušné výkony, jaký oba mezi sebou mají vůbec vztah? „S Dominikem si pomáháme, rozhodně si neztěžuji. O nasazení brankáře rozhoduje spousta aspektů. Já byl po reprezentaci unavený, tak ve středu chytal Dominik, poté sice střídal, leč já jsem zase střídal v zápase s Litvínovem. V minulém období, když jsem chytal za Plzeň, tak jsem odchytal téměř vše a to taky není dobře,“ říká závěrem Miroslav Svoboda.