Preview 27. kolo

Opět hokejová neděle! Do Plzně zavítá Kladno

Škoda se znovu při nedělním odpoledni představí svým fanouškům, v LOGSPEED CZ Aréně přivítá kladenské Rytíře.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
RYTÍŘI KLADNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
28. listopadu 2021
27. kolo Tipsport extraligy

Od roku 2008 sehráli v Plzni oba soupeři rovných dvacet duelů a Škoda nebodovala pouze třikrát, zbylé zápasy opanovala! Naposledy tomu tak nebylo v říjnu roku 2013, kdy Rytíři zvítězili 5:3, od té doby ale již sedmkrát odjížděli z indiánského svatostánku s prázdnou.


Z tábora soupeře

Rytíři se vloni prokousali zpět do extraligy přes vítězství v základní části a následné série se Slavií, Porubou a Duklou. V dosavadním průběhu extraligy odehráli třiadvacet duelů a posbírali jednadvacet bodů. Pohybují se tak na předposlední čtrnácté příčce, která znamená baráž, avšak strašák v podobě přímého sestupu zatím v ruce třímá s velkým mankem poslední Zlín.

V kádru Rytířů došlo nedávno k zajímavému přesunu, protože se týkal dvou plzeňských odchovanců. Směrem do Vsetína zamířil Tomáš Pitule, opačným směrem naopak putoval Miroslav Indrák. „Přesun na Kladno je pro mě posun v kariéře zase směrem dopředu, protože se opět vrátím do extraligy. Ne každému se navíc poštěstí si zahrát s Jágrem a Plekancem, takže mě moc zajímá, jak oba pracují a bude to velká zkušenost s nimi hrát,“ uvedl pro kladenský web. Svou misi započal porážkou v Olomouci 3:4, na ledě strávil takřka přesně deset minut, bod nezapsal, ale dvě střely ano.

Nejvíce se v týmu daří Tomáši Plekancovi, který ve třiadvaceti kolech zaznamenal jednadvacet bodů (4+17). V zádech má Nicolase Hlavu (7+9) a nestárnoucího Jaromíra Jágra (7+8). Mezi třemi tyčemi odchytal až na jednu třetinu plnou porci minut Landon Bow, úspěšnost zákroků vytáhl lehce nad devadesát procent.

Početní výhody Středočechů se objevují v závěru startovního pelotonu, hra v oslabení je dokonce nejhorší. Suma posbíraných trestných minut a rozdaných hitů je naopak nejvyšší. Ta zblokovaných střel zase v polovině - jedenáctá.


Výsledky posledních zápasů

Bílí Tygři Libeerec 4
HC Škoda Plzeň 2
(1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Filippi (Gríger, Ordoš), 39. J. Vlach (P. Jelínek), 40. Gríger (Klepiš), 48. Filippi (Ordoš, Gríger) – 2. Budík, 36. M. Lang (F. Přikryl, Schleiss).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, V. Lang, Hamšík – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Mertl, Kantner – Adamec, F. Přikryl.


HC Olomouc 4
Rytíři Kladno 3
(2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Tomeček (Krejčí, Káňa), 19. Ondrušek (Káňa), 26. Kunc (Dujsík, Řezníček), 36. Krejčí (Ondrušek, Tomeček) – 22. Beran (Wood), 34. Zikmund (Plekanec), 45. Beran (Wood, Hlava).
Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Donaghey, Baránek – Jágr, Plekanec, Zikmund – Hlava, Kubík, Beran – Račuk, Filip, Melka – Kristo, Ciampini, Indrák.