Ohlasy 27. kolo

Pomáhali jsme jeden druhému, těší po výhře nad Kladnem Matyáše Kantnera

Podruhé v sezóně se proti sobě utkala mužstva Plzně a Kladna. První zápas v Chomutově vyhrála Škodovka vysoko 8:1 a i dnes bere Plzeň všechny tři body. Indiáni porazili Rytíře 4:1, na tři trefy přihrával Peter Čerešňák a jeden ze čtyř gólů vstřelil i Matyáš Kantner, který se dokázal prosadit po více než měsíci.

Škodovka v prvním měření sil této sezóny vyhrála vysoko v Chomutově a i dnes povolila Plzeň Rytířům pouhou jednu branku. „Báli jsme se, aby nám ten předchozí výsledek nesvázal ruce, ale naštěstí se to nestalo. Před zápasem jsme si říkali, že ten zápas bude úplně jiný, oni se od té doby navíc dokázali zvednout. Dobře jsme se na dnešní duel připravili,“ těší Matyáše Kantnera.

A jak samotný dnešní duel viděl hráč čtvrté plzeňské formace? „Nám se poslední zápasy příliš nevydařily, takže to dnes byl spíše boj. Hráli jsme obětavě, měli jsme v utkání vzájemnou podporu a pomáhali jsme jeden druhému. Navíc jsme se i tlačili do brány, z čehož pramenily tři trefy, plus čtvrtá do prázdné brány,“ hodnotí klání s Kladnem Kantner.

Důležitá byla třetí plzeňská trefa krátce před odchodem do šaten, kterou vstřelil právě Matyáš Kantner. Toho skvěle viděl kapitán Peter Čerešňák, který na modré čáře podržel kotouč a na svého spoluhráče počkal. „Křičel jsem na něj poměrně dlouho, ale Čero je navíc tak kvalitní hráč, že by mě stejně viděl.“ Plzeňský útočník se naposledy dokázal prosadit na konci října proti Spartě, na svůj zásah čekal dlouhých osm zápasů. „Vždycky, když se dá gól, tak je to úleva. Jsem za to moc rád, kéž by to tak pokračovalo,“ přeje si hráč s indiánem na prsou.

Indiáni po dvou třetinách vedli již o tři branky, jenomže hned v první minutě třetí periody hosté utkání zdramatizovali. „O přestávce jsme si říkali, že musíme do poslední dvacetiminutovky dobře vstoupit, ale přestože jsme dostali brzy gól, tak nás to vůbec nepoložilo. Vzápětí nám pomohl jejich faul, měli jsme dlouho přesilovou hru a nedostali jsme se pod žádnou deku. Určitě to byl jeden z rozhodujících momentů v zápase,“ dodává plzeňský odchovanec.

Podle nejnovějších vládních nařízení mohlo do ochozů pouhých tisíc diváků. „Je to strašně smutné. Na začátku bylo ticho a nešlo se do zápasu pořádně dostat. Diváci nám hodně pomáhají a my jsme si na ně již zvykli. Přestože tady nějaká hrstka mohla být, tak to není, co to bývalo. Asi není jiná možnost, než si na to zase zvyknout.“ V úterý hraje Škodovka ve Zlíně, kde se zápas odehraje dokonce zcela bez diváků. „Důležité je, abychom zápasy s týmy ze spodku tabulky zvládli. Určitě to nebude nic jednoduchého, musíme se na Zlín dobře připravit, kvalitně potrénovat a jet tam s chutí,“ říká závěrem Matyáš Kantner.

FOTO: Marek Švamberg