Preview 28. kolo

Indiáni míří na led posledního Zlína!

Modrobílí započnou další herní týden na ledě Zlína, který se aktuálně doslova rve o přežití v tuzemské nejvyšší soutěži.


PSG BERANI ZLÍN
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Luďka Čajky, Zlín
30. listopadu 2021
28. kolo Tipsport extraligy

Škoda ve Zlíně v posledních utkáních tratí. Naposledy zvítězila na Stadionu Luďka Čajky v listopadu před dvěma lety 2:1, od té doby třikrát prohrála a vsítila jediný gól - 0:4, 1:2 a 0:2.


Z tábora soupeře

Berani vloni zakončili základní část na třináctém místě, avšak letos je umístění zcela nejhorší - patnácté. A to by znamenalo jediné - přímý sestup do první ligy. První tříbodové vítězství vybojovalo PSG až v šestnáctém utkání, když doma skolilo Kometu Brno 5:3. Poté ještě 3:2 Olomouc a za dva body Třinec a Liberec. Jinak nic, jen porážky. Těch je již dohromady jednadvacet, naposledy 1:3 v Mladé Boleslavi. Předposlední Kladno má náskok osmi bodů a zápas k dobru.

Změn v kádru tak již během tří měsíců extraligy proběhlo jako jinde před celou sezónou. Již koncem září skončil na lavičce Robert Svoboda, poté zamířil Tomáš Fořt do Mladé Boleslavi, Jakub Šlahař do Frýdku-Místku, Tomáš Mikúš do Karlových Varů a naposledy odešel do Německa Peter Trška. Naopak na pomoc přišel z Chabarovsku Vladimir Michasjonok, z Rigy Patriks Zabusovs a Roberts Mamčics, z kádru Energie Tomáš Hanousek, od Bruslařů Oscar Flynn a Adam Zbořil či z Přerova Robert Černý a z Havířova Radek Veselý.

V individuálních statistikách nejvíce září oba gólmani. Protože jak Libor Kašík, tak Daniel Huf mají úspěšnost zákroků vytáhlou nad hodnotu jednadevadesáti procent. A to je při druhé nejhorší obraně soutěže skvělý počin.

Jako tým mají Berani v celé soutěži po Liberci nejhorší početní výhody, hra v oslabení je ale šestá. Suma posbíraných trestných minut třetí, rozdaných hitů sedmá a zblokovaných střel druhá.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 4
Rytíři Kladno 1
(1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Bulíř (G. Thorell, Čerešňák), 30. Bulíř (Čerešňák, Mertl), 38. Kantner (Čerešňák, L. Kaňák), 58. Mertl (M. Lang, Dzierkals) – 41. K. Wood (Jágr, Filip).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, Graňák – Dzierkals, Mertl (A), M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Kantner, F. Přikryl, M. Marcel.


BK Mladá Boleslav 3
PSG Berani Zlín 1
(1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Šidlík (Eberle, Bičevskis), 31. Jánošík (P. Kousal, Lunter), 40. O. Najman (P. Kousal, Pospíšil) – 59. Gazda (Zabusovs, P. Sedláček).
PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, T. Hanousek, Žižka, O. Němec (A), Ferenc, Gazda, Mamčics – Karafiát, Hejcman, Fryšara – A. Zbořil, P. Sedláček (A), Kubiš (C) – Honejsek, O. Flynn, R. Veselý – Michasjonok, Zabusovs, Köhler.