Preview 44. kolo

Plzeň uzavírá třetí čtvrtinu základní části cestou do Karlových Varů!

Tipsport extraliga míří do své cílové rovinky, základní část má před sebou poslední dějství. Ještě před ním ale čeká na Plzeň derby!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Arena, Karlovy Vary
21. ledna 2022
44. kolo Tipsport extraligy

Již devět utkání platí v západočeském derby pravidlo: Můj dům - můj hrad. Nejinak tomu bylo i letos, kdy Karlovy Vary doma uspěly 3:0, Škoda zase své prérie ochránila 3:2. Naposledy se ve vzájemných duelech na ledě soupeře radovala Plzeň, když v září roku 2019 vezla z KV Areny všechny body při skóre 3:0.


Z tábora soupeře

Energie zakončila loňskou základní část na desáté příčce, na pátou Plzeň ztratila osmnáct bodů. Letos je umístění horší a rozdíl je kulatých dvacet. Avšak ze třinácté pozice mají Karlovy Vary čtyři duely k dobru. Největší problém mužstva visí ve vítězných duelech, ještě se nepovedlo v letošní sezóně vyhrát více jak dva v řadě. Naopak již dvakrát zapsalo šnůru pěti nezdarů.

Již během rozjeté soutěže se v kádru Západočechů udála nemalá řada změn. Lukáš Doudera s Otakarem Šikem zamířili do Brna, Tomáše Hanousek do Zlína či Tor Immo po měsíčním působení do Znojma. Na krátkodobou pomoc přišel naopak v Plzni dobře známý Jaroslav Kracík, z kádru Komety zase Dalimil Mikyska či Tomáš Mikuš ze Zlína.

Nejpilnějším sběračem bodů je v dresu Energie Tomáš Vondráček, jenž atakuje průměr bodu na zápas. Ve čtyřiatřiceti totiž nastřílel sedmnáct gólů a jedenáct připravil pro své spoluhráče. V zádech má Jakuba Fleka s bilancí 10+15. Proti Plzni se ale letos prosadil pouze druhý jmenovaný jednou asistencí. Mezi třemi tyčemi odchytal nejvíce minut Filip Novotný s úspěšností zákroků nad jednadevadesát procent, parťák Vladislav Habal zůstal pod hodnotou 90.

Početní výhody Energie jsou deváté, hra v oslabení ale až třináctá. Pouze pět celků zblokovalo více střel, ale nikdo nerozdal méně hitů. Trestných minut posbíral méně pouze trojlístek týmů.


Výsledky posledních zápasů

Rytíři Kladno 3
HC Škoda Plzeň 4pp
(1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Melka (M. Indrák), 37. Zikmund (Melka), 57. M. Beran (Dotchin, Filip) – 11. Bulíř (F. Přikryl), 29. Dzierkals (Mertl), 39. Mertl (L. Kaňák, J. Kindl), 61. Čerešňák (Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, L. Kaňák, J. Kindl (C), Kremláček – Dzierkals, Mertl, J. Dufek – Blomstrand, Bulíř, F. Přikryl – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.


HC Dynamo Pardubice 4
HC Energie Karlovy Vary 2
(1:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 16. Camara (Košťálek, Říčka), 50. D. Robertson (A. Musil, Košťálek), 52. Camara (R. Kousal, Košťálek), 56. O. Rohlík (Anděl) – 8. Redlich (O. Beránek, F. Novotný), 28. Kohout.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, Weinhold – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Kulich, Hladonik, Vondráček (C) – Redlich, Osmík, O. Beránek.