Preview 53. kolo

Při pátečním večeru Škoda přivítá Litvínov!

Západočeši se tento týden představí pouze jednou před vlastními fanoušky, popasují se v Vervou.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
18. února 2022
53. kolo Tipsport extraligy

Rovných deset utkání před svými fanoušky modrobílí s Vervou neztratili. Až v listopadu loňského roku 2021 Litvínov vyloupil Plzeň v prodloužení. Poslední nezdar se přitom udál až v roce 2016.


Z tábora soupeře
Verva vloni zakončila základní část na jedenáctém místě a v podobných vodách se pohybuje i letos. Aktuálně se Litvínov pořádně namočil s Kladnem do boje o baráž o extraligu, důvodem je především fakt, že černožlutí již devět kol čekají na tříbodovou výhru, v té době se dočkali pouze jedné v prodloužení s Energií, naposledy Sparta kralovala na Zimním stadionu Ivana Hlinky v poměru 5:0. Náskok na čtrnácté Kladno je bod, avšak zároveň dva zápasy proti Středočechům v kapse.

Bodově mužstvo nejvíce táhne letní posila ze zámoří Giorgio Estephan. Mladý Kanaďan dosahuje bilance prakticky bod na utkání, když v sedmačtyřiceti střetnutích šestnáctkrát zamířil do černého a přidal třiadvacet asistencí. V zádech má Patrika Zdráhala, který již vloni na sever Čech zamířil z Plzně a letos zapsal bilanci 16+19. Pak jsou zde další dva hráči, kteří stejný transfer absolvovali letos na jaře. Obránce Matěj Stříteský vsítil jeden gól a zároveň připravil třináct branek pro své spoluhráče. Forvard Petr Straka je v týmovém bodování sedmý s bilancí 8+11. Mezi třemi tyčemi je jedničkou Denis Godla, který vytáhl úspěšnost zákroků těsně nad devadesát procent, parťák Šimon Zajíček nepřekročil 85 a výpomoc ze Sparty Jakub Neužil zůstal také pod hranicí 90.

Početní výhody Litvínova jsou třetí nejméně produktivní, ve druhé polovině startovního pelotonu je i hra v oslabení. Stejně tak suma posbíraných trestných minut a zblokovaných střel. Z horšího průměru tak vyvěrá pouze ta rozdaných hitů.

Výsledky posledních zápasů
HC Sparta Praha 5
HC Škoda Plzeň 3
(1:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Vitouch (Matuškin, Šmerha), 32. R. Horák (D. Kaše, E. Thorell), 38. Chlapík (T. Pavelka, Šmerha), 50. Vitouch (Šmerha), 59. Chlapík – 5. F. Přikryl (J. Kindl, F. Suchý), 22. F. Suchý, 30. F. Suchý (F. Přikryl).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – L. Kaňák, J. Holý, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – J. Dufek, Mertl (A), M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.


HC Verva Litvínov 0
HC Sparta Praha 5
(0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. D. Kaše (E. Thorell), 33. M. Forman (Chlapík, Moravčík), 53. Chlapík (Z. Doležal, Matushkin), 55. Strnad (T. Pavelka, Stolyarov), 55. Z. Doležal (Chlapík, M. Forman).
HC Verva Litvínov: Godla – Kolář, Irving, Demel, Stříteský, Hrbas, Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Straka, Sukeľ, Svoboda – Chalupa, Hübl, Fronk – Zygmunt, Gerhát, Havelka.