Ohlasy 53. kolo

Jsme rádi, že nyní máme vše ve svých rukou, hlásí po zápase s Litvínovem Lukáš Kaňák

Zápas s Litvínovem nabídl velké drama. Nejprve se do vedení dostala Škodovka, ve třetí části ale Litvínov dokázal skóre překlopit na svou stranu. Za minutu dvanáct nicméně stačil vyrovnat Jan Schleiss a druhý bonusový bod nakonec v prodloužení domácím vystřelil obránce Lukáš Kaňák.

Škodovka do zápasu vstoupila dobře, rychle vedla, Litvínov ovšem ve třetí části skóre otočil a indiáni na poslední chvíli poslali utkání alespoň do prodloužení. „Před utkáním jsme chtěli rozhodně tři body, nicméně podle průběhu zápasu to jsou určitě zlaté dva body. Dokázali jsme se zpět vrátit do utkání, minutu před koncem jsme vyrovnali a poté jsme naštěstí v prodloužení získali druhý bonusový bod,“ říká Lukáš Kaňák.

Jak již bylo řečeno, Plzeň začala zápas s velkou vervou, po první třetině vedla 2:1, nicméně pak hra domácího mužstva postupně uvadala, což přiznal po utkání i trenér Baďouček. Vysvětlení na to nemá ani plzeňský obránce. „Sám nevím, čím to bylo, že jsme takhle polevili. Určitě to byla naše chyba, že jsme nehráli jak v první třetině. Letos se nám to nestalo poprvé, musíme si na to dát větší pozor,“ dodává bek indiánů.

Jan Schleiss 63 vteřin před koncem poslal utkání do prodloužení, kde měl dlouho Litvínov více ze hry, modrobílí se víceméně jen bránili, leč o druhém bonusovém bodu nakonec rozhodl sám Kaňák, který Neužila prostřelil svižnou ranou z osy hřiště. „Tomáš Mertl získal puk na modré čáře, který mi vzápětí přenechal. Já si poté chtěl udělal krok do středu pole, abych měl lepší střeleckou pozici a myslím, že gólmana jsem prostřelil mezi nohama. Filip Suchý navíc před gólmanem výborně clonil,“ popisuje svou vítěznou trefu Lukáš Kaňák.

Kromě branky si domácí obránce připsal i dvě asistence. „Tříbodový večer jsem zažil v extralize poprvé v kariéře. Jsem rád, že jsem těmi třemi body pomohl k vítězství. Když jsem postupoval z juniorky do áčka, tak jsem si přál, aby hra týmu na mně stála. Teď se to děje, nicméně za pár dní se nám vrátí již Peter Čerešňák a všichni se na něj již moc těšíme,“ říká hráč s číslem 97 na zádech.

Škodovka nadále bojuje o pozici v první čtveřici a díky dnešním ostatním výsledkům mohou mít dva body s Litvínovem opravdu cenu zlata. „Hned po zápase v kabině jsme se podívali na výsledky. Máme radost, dneska nám to pomohlo, prakticky všechny nám hrály do karet. Jsme rádi, že nyní máme vše ve svých rukou. Koukáme i před sebe, Pardubice máme na šest bodů, ale primárně chceme zůstat v první čtyřce,“ říká závěrem Lukáš Kaňák.



FOTO: Marek Švamberg.