Preview 54. kolo

Plzeň uzavře hrací týden na ledě Mountfieldu!

Po sobotním utkání juniorů se na ledě na Mountfieldu na stejném místě představí i A tým, který ale nebojuje v osmifinálové skupině, nýbrž naposledy s Východočechy zabojuje o body v základní části.


MOUNTFIELD HK
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČPP Aréna, Hradec Králové
20. února 2022
54. kolo Tipsport extraligy

Plzeň má prozatím s Mountfieldem v této sezóně negativní bilanci, na vítězství 4:2 navázal nezdar 4:7 na východě Čech a následně i domácí 2:3. Bylo to přitom teprve podruhé za posledních čtrnáct utkání, kdy modrobílí s Hradcem Králové před svými fanoušky vyšli naprázdno. I nezdar v ČPP Aréně byl teprve druhý z posledních sedmi výjezdů indiánů do prérií Mountfieldu.


Z tábora soupeře
Mountfield skončil vloni za Plzní šestý, letos se ale zatím pořádně rve o pozici lídra s Třincem. Ještě se nestalo, aby v základní části mužstvo odcházelo dvakrát v řadě z ledu s prázdnou. Naposledy zvládlo derby na ledě Pardubic a má s Oceláři shodný počet bodů.

Nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu je finské eso Ahti Oksanen, který v devětačtyřiceti zápasech nasázel 24 branek a 22 asistencí. V zádech má Aleše Jergla, jenž stihl o utkání méně a zapsal bilanci 12+22. Mezi třemi tyčemi se po celou sezónu s prakticky vyrovnanou úspěšností zákroků kolem dvaadevadesáti procent střídali Henri Kiviaho se Štěpánem Lukešem. Druhý jmenovaný ale v lednu zamířil směr Karlovy Vary za Filipa Novotného, který se představil v novém působišti hodnotou vyšší než 95 a dvěma čistým konty ve čtyřech zápasech.

Početní výhody Mountfieldu jsou v rámci celé soutěže osmé nejproduktivnější, hra v oslabení je hned po Plzni druhá. Suma trestných minut je zase před Škodou sedmá nejvyšší, ta rozdaných hitů a zblokovaných střel třináctá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Verva Litvínov 3pp
(2:1, 0:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. F. Suchý (J. Kindl, Malát), 15. Blomstrand (Bulíř, L. Kaňák), 59. Schleiss (L. Kaňák, Bulíř), 65. L. Kaňák (Mertl) – 14. P. Zdráhal (Hrbas, Irving), 42. Estephan (Strejček), 43. Fronk (Kudrna).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – L. Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Mertl (A), M. Lang – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.


HC Dynamo Pardubice 1
Mountfield HK 4
(0:2, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Říčka (J. Mikuš) – 2. Perret (F. Pavlík, Jergl), 11. Lev (McCormack, Oksanen), 23. Ščerbak, 37. Lev (McCormack, Oksanen).
Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Orsava.