Ohlasy 54. kolo

Musíme se zase vrátit tam, kde jsme byli a začít fárat, říká Michal Bulíř

Modrobílí dnes na ledě lídra soutěže nestačili, o osudu utkání již rozhodla prakticky úvodní perioda, ve které si domácí vypracovali rozhodující náskok.

„První část špatná, start do utkání špatný, ztráta 0:3 a výsledek je takový, jaký je. Bohužel. Dneska jsme tady neodehráli dobré utkání a jedeme domů s nulou a ještě debaklem. Takže se musíme zase vrátit tam, kde jsme byli a začít fárat hned v úterý doma,“ hodnotí bez kudrlinek Michal Bulíř.

Přitom opticky byla úvodní třetina možná ta nejvyrovnanější, ale rozhodla efektivita domácích. „Hokej se hraje vždycky na góly. Může to vypadat, jak chce. Když se na to někdo nekouká a vidí stav 0:3, tak je to jednoznačné. Tam jsme bohužel zaspali, nedokázali dát gól a nepomohli jsme si ani přesilovými hrami. Naopak soupeř využil, co jen mohl,“ krčí rameny nejproduktivnější hráč Škody.

Do druhé části vstupovali modrobílí s tříbrankovým mankem, ale do konce duelu zbývalo ještě čtyřicet minut. Jaké tedy byly šance na obrat? „Já si myslím, že vždycky může být nějaký okamžik, který to zlomí. Dneska ale asi nějak poté nebyl. Já nevím, co k tomu říct. Nedokázali jsme se dostat do zápasu prakticky ničím, co by nás nakoplo. Výsledek svědčí o všem, dnes jsme to bohužel prostě nezvládli,“ říká upřímně plzeňská osmdesátka.

Mountfield je rozjetý, dnešní výhrou se osamostatnil na pozici lídra soutěže, v zádech má sérii výher. Byla poznat jeho síla? „Vždycky je to o tom, co předvedeme my. Nechceme koukat na to, co předvede někdo jiný, chceme se dívat sami na sebe. Dali jsme si nějakou jasnou taktiku, se kterou jsme chtěli jít do utkání a ta se zhroutila po úvodní části. Nechci říct, že bylo po zápase, to v žádném případě. Ale těžko se proti takovému mančaftu, který je v laufu a první v tabulce, něco dohání. Jsou srovnaní, mají propracovaný systém. Navíc nyní jsou v laufu, to se projevuje na psychice a není moc chyb, které by dělali. My jsme nedokázali najít žádné díry, abychom se prosadili,“ popisuje.

Trošku netradičně se dnes Michal Bulíř, druhý nejproduktivnější hráč extraligy, představil i ve velké rozmíšce s Christopherem Lalancettem, který před tím nehezky krosčekoval. Do jejich férového souboje ale z ničeho nic vlétl Kelly Klíma, což plzeňský šikula příliš nechápal: „To byla trošku srabárna, mně se to moc nelíbilo. Asi to tak má dané. Sám nejde, ale když vidí souboj, tak tam vlítne. My tam byli jeden na jednoho a on tam přijel něco zdvojovat, vůbec nechápu.“

Západočeši tak na své čtvrté pozici opět vnímají na zádech o něco více České Budějovice, které se dnešním úspěchem nad Kometou přiblížily na rozdíl jediného bodu. „To je pro nás téma celou dobu. Držíme se tam již poměrně dlouho a asi by ji chtěl každý, kdo na to má ještě šanci. Zaručuje play off a klid. My budeme dělat všechno pro to, abychom tam zůstali co nejdéle a udrželi si to,“ uzavírá.