Ohlasy PK1

Důležité bylo nepanikařit a hrát stále svoji hru, říká po prvním zápase Peter Čerešňák

První měření sil mezi Plzní a Mladou Boleslaví dospělo až do prodloužení, které rozhodl povedenou ranou Peter Čerešňák. První korálek tak navlékla Škodovka, zítra je na programu utkání číslo dvě.

Povedlo se! Škodovka v prvním duelu předkola porazila Mladou Boleslav 3:2 po prodloužení. „Díkybohu, že jsme dneska vyhráli, určitě se nám bude lépe usínat. Rozhodně to je úleva z toho pohledu, že poslední zápasy základní části nám nevyšly. Chtěli jsme začít předkolo výhrou, což se povedlo a jsme za to rádi,“ říká šťastný Peter Čerešňák.

Hosté v zápase dvakrát vedli, nicméně Plzeň vždy našla odpověď. „Důležité bylo nepanikařit a hrát stále svoji hru. Šance jsme měli, bylo to pouze o tom je proměnit. Chtěli jsme hrát nadále aktivně a být pro soupeře nebezpeční.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení, které rozhodl právě domácí obránce. „Já jsem si sjel před branku, Filip Přikryl mi hodil pěknou žabku a následně se mi to povedlo trefit, myslím že mezi nohy. Trošku šťastný gól, ale platí,“ popisuje svou trefu kapitán indiánů.

Zítra je na programu pokračování série, jaké utkání předpovídá Čerešňák? „Já si myslím, že ten zápas bude podobný, o jednom góle a velkém boji. Nemyslím si, že bychom mohli čekat utkání o výsledku 6:5 a podobně. Brankáři chytají skvěle, už to bude pouze o nás, abychom se prosadili,“ dodává slovenský reprezentant.

Zítřejší bitva začíná již ve tři hodiny, ovšem plzeňskému hráči to vůbec nevadí. „Regenerace bude málo, nicméně musíme se na to dobře připravit. Jinak mně by osobně nevadilo, kdyby se hrálo už od dvanácti či jedné hodiny, prostě člověk vstane a jde na to. Hraje se již za pár hodin, bude potřeba načerpat novou energii, abychom na soupeře zítra byli připravení,“ říká závěrem Peter Čerešňák.



FOTO: Marek Švamberg