Preview přátelsky s KVA

První letošní západočeské derby je tady!

Indiáni zahajují třetí hrací týden přípravy, čeká je třetí přípravný duel - v něm přivítají Karlovy Vary!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
23. srpna 2022
přátelsky

Škoda vloni proti Energii ve vzájemných duelech ztrácela. Karlovy Vary nejprve doma uspěly 3:0, Plzeň kontrovala 3:2. Zbylá dvě střetnutí již patřila opět Energetikům, kteří zvítězili 5:4 a 3:1. Poprvé tak po více než šesti letech dobyli Plzeň. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Energie vloni zakončila své putování základní částí na posledním postupovém místě, tedy dvanáctém. To si vybojovala doslova v posledních dvou utkáních, když zvítězila v Plzni a následně v přímém souboji i s Litvínovem. V předkole play off čekaly Pardubice, které zvítězily 3:0 na zápasy - doma 3:2 a 4:2, v lázeňském městě pak postup stvrdily 3:2 v prodloužení.

Mužstvo přes léto doznalo několik změn. Do Brna odešel Jakub Flek, opačným směrem putoval Tomáš Bartejs. Martin Osmík zase zamířil do Sokolova, Tomáš Mikúš do Nových Zámků, Jiří Průžek do Šumperka a Patrik Parkkonen do Västeräs. Naopak na pomoc přišli ještě Dávid Gríger z Liberce, David Kofroň z Třince, Jozef Baláž z Nitry a David Bernad z Mladé Boleslavi.

Nově seskládané mužstvo nejprve padlo 0:1 v samostatných nájezdech v Sokolově a 2:5 v Litvínově. Poté Energie uspěla 3:1 v Liberci a stejným výsledkem s Litoměřicemi. Naposledy v odvetě s Tygry ale padla 0:2.


Z plzeňské kabiny
„Hodně jsme nyní trénovali a těšíme se na další zápas. Věříme, že věci, na kterých makáme, se objeví i v tom utkání. Chceme odčinit poslední duel v Litvínově, protože poslední třetina byla příšernost. Takhle bychom se určitě prezentovat nechtěli a nemůžeme. Za Plzeň se takto nebojuje. A neomlouvá nás ani to, že již v úvodní části jsme museli přeházet celou sestavu, protože nám vypadli dva centři. Trošku se asi i projevuje, že máme deset nových hráčů. Kluci si musejí zvyknout na nový systém, ale i sami na sobě. Navíc se vždycky vyskytne nějaké drobný zdravotní problém a sestava se tak stále točí,“ říká trenér Škody Miloš Říha.


Rozpis přípravných duelů indiánů

11.8.2022 HC Škoda Plzeň - Draci Pars Šumperk 4:0

16.8.2022 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 7:0

18.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov - zrušeno

23.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary od 17:30

25.8.2022 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň od 17:30

3.9.2022 Düsseldorfer EG - HC Škoda Plzeň od 20:00

4.9.2022 Soupeř zatím neznámý - HC Škoda Plzeň

8.9.2022 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav od 17:30


Výsledky posledních zápasů
HC Verva Litvínov 7
HC Škoda Plzeň 0
(2:0, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 1. Straka, 6. Zdráhal (Estephan, Freibergs), 22. Helt (Havelka), 46. Straka (Stránský, Zdráhal), 52. Zeman, 53. Fronk, 54. Abdul (Zdráhal, Estephan).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (54. Vondraš) – Kremláček, Zámorský (A), Kaňák (A), Budík, Baránek, Vitaloš, Kvasnička – Rekonen, Bitten, Lang – Suchý, Kodýtek (A), Dvořák – Blomstrand, Meyer, Hrabík – Adamec, Malát, Sedlák.


HC Energie Karlovy Vary 0
Bílí Tygři Liberec 2
(0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Šír (Vlach, Najman), 41. Faško-Rudáš (Najman).
HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Mikyska, Rohan, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Plutnar – Rachůnek (A), Gríger, Kohout – Koblasa, Černoch, Vondráček (C) – Beránek, Hladonik, Kofroň – Redlich, Baláž, Kružík.