Ohlasy přátelsky s MBL

Výhra je důležitá, uklidníme se v hlavách, říká Petr Zámorský

Modrobílí se v přípravě dočkali ve čtvrtém střetnutí druhé výhry, po vítězství nad Šumperkem dnes uspěli na ledě Bruslařů.

Indiáni ovšem mezi tím dvakrát prohráli při skóre 4:14, dnešní úspěch byl tak o to cennější. „Byla to pro nás dnes důležitá výhra, trošku se tím uklidníme v hlavách. Ale musíme dál pracovat, těch nedostatků tam bylo ještě hodně. Věřím ale, že už to bude pouze lepší a lepší,“ hodnotí Petr Zámorský.

Duel, jako kdyby byl rozdělen do dvou poločasů. Ten první v poměru 3:0 ovládli Plzeňští, v tom druhém naopak 0:2 padli. „Do poloviny zápasu jsme se drželi toho, co jsme si řekli, pak jsme začali jančit. Začne to ztrátou na modré, pokračuje prohraným osobním soubojem, faul a už se to na sebe nabaluje. Navíc stále máme ještě poměrně hodně faulů, to je pak také těžké,“ říká upřímně šikovný obránce a doplňuje: „Stále se učíme každým zápasem, máme tady hodně mladých kluků. Musíme se do toho dostat, zajet si rytmus. Já samozřejmě sem tam něco řeknu, ale jestli to pomůže nebo ne... Na to je nás tam víc. Musíme hlavně fungovat jako tým.“

Tým si dnes pomohl i využitou početní výhodou. Byly právě přesilovkové souhry již lepší? „Malinko. Je to zatím těžké, stále se hledá nějaké ideální složení, hodně se to točí. Vlastně si to vždy ráno řekneme a odpoledne jdeme hrát. Potřebujeme na to více času i na tréninku, abychom si řekli co a jak,“ hodnotí.


Sám přitom právě v nerovnovážném stavu vstřelil druhý tým Plzně, když po kombinaci z Blomstrandem udeřil z vrcholu levého kruhu. „Shodou okolností ten gól jsme si s Ludwigem Blomstrandem řekli, že to tak uděláme již střídání před tím a ono to vyšlo. Přesně na tomhle je potřeba na těch tréninkách pracovat, pak se to bude posouvat,“ popisuje.

Zajímavostí střetnutí také bylo, že z celkových pěti branek obstarali hned čtyři obránci, u Západočechů dokonce všechny tři. „Někdy to tak vyjde. Ale je potřeba zase říct, že útočníci předváděli perfektní práci před bránou a gólman toho vždy moc neviděl. Takže týmová práce,“ uzavírá.

FOTO: Jan Pavlíček