MBL - PLZ 2:3

MBL - PLZ 2:3 - Plzeňská Škoda lepší té mladoboleslavské!

Modrobílí se v dalším přátelském střetnutí představili na ledě Bruslařů. A začali skvěle, postupně si vypracovali tříbrankové vedení.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

2:3
0:1, 1:2, 1:0

Branky a nahrávky: 32. Šmerha (Jánošík, Bičevskis), 50. Pláněk (Lantoši) – 10. Budík, 23. Zámorský (Blomstrand), 29. Piskáček (Zámorský). Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Rozhodčí: Čáp, Horák – Klouček, Thuma

vyloučení
6:5
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
Diváci
506

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk, Lintuniemi, Stříteský, Jánošík, Hanousek, Štich – Åberg, Fořt, Lantoši – Kousal, Najman, Šťastný – Kantner, Kotala, Stránský – Šmerha, Bičevskis, Závora.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Piskáček, Zámorský, Houdek, Kaňák, Budík, Baránek, Kremláček, Vitaloš – Rekonen, Mertl, Meyer – Suchý, Kodýtek, Schleiss – Blomstrand, Bitten, Lang – Dvořák, Hrabík, Sedlák.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Jako první v utkání zahrozil Šťastný, ke kterému se na brankovišti odrazil touš, v jeho zametení do prázdné ale zabránili hostující obránci. Poté se na podobném místě zjevil při dorážce Fořt, Pavlát odolal. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Indiáni rychle otočili hru a skóre otevřel nenápadnou, ovšem dobře schovanou střelou, Vojtěch Budík od modré. Mladá Boleslav odpověděla dorážkou Bičevskise Pláňkovy pobídky, avšak pro vysokou hůl nemohl být gól uznán.

Prostřední dějství načal čtyřminutovým trest plzeňský odchovanec a jeho mateřský klub toho využil. Hned po devíti sekundách napřáhl na vrcholu levého kruhu Petr Zámorský a div neprotrhl síť. Střelec se poté změnil na asistenta. Při hře čtyři na čtyř nabil na modrou Janu Piskáčkovi, který jako dnešní třetí obránce překonal Krošelje. Až následně o sobě dali vědět také Středočeši. Jánošík objel branku a rychle zakončoval. Muž s maskou Škody touš vyrazil, ale na dorážku Tomáše Šmerhy již nedosáhl. Těsně před druhou sirénou je mohli duel více zdramatizovat Kotala a Lantoši, poloodkrytou svatyni ovšem vždy minuly.

Poslední dvacetiminutovku načal číhající Blomstrand u pravé tyče, který dostal pobídku z levého rohu, Krošelj se stihl přemístit. Udeřilo tak na druhé straně. Martin Pláněk se napřáhl na modré a propálil vše, co mu stálo v cestě. Po vyrovnání sahal Fořt osamocený před Pavlátem, ovšem přestřelil. V závěru střetnutí ještě zkusili domácí power-play a jednou se sice touš dokonce ocitl za čárou, ovšem až dlouho po odpískání. Indiáni tak dali vale dvěma předchozím nezdarům a podruhé v přípravě vítězí.

FOTO: Jan Pavlíček

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): „Myslím si, že pro nás tam byla spousta herně zajímavých věcí i spousta pozitivních věcí. Bohužel, výsledkově jsme zápas nezvládli a rozhodlo určitě to, že jsme měli spoustu šancí a naše zakončení nebylo takové, jak bychom si představovali. Bereme to jako další test na soutěž, která se nám pomaličku blíží. Zítra si to rozebereme, pokračujeme dál a myslím si, že je pro nás důležité se poučit z věcí, které se nám nepovedly, a být příští týden lepší.“

Miloš Říha (HC Škoda Plzeň): „Po těch posledních špatných zápasech jsme museli hodně pracovat. Myslím, že i přesto, že ten zápas jsme nezačali úplně dobře, byla tam od nás nějaká zlepšení. Fantastický výkon podal gólman Pavlát, to nás dovedlo k vítězství. A myslím si, že cennému, protože Boleslav hraje výborný hokej.“