MBL - PLZ 1:2sn

PLZ - MBL 1:2sn - Tuhý boj přinesl Škodě bod!

Již potřetí v této sezóně se indiáni postavili Bruslařům, po letních dvou venkovních výhrách hostujícího celku se modrobílí pokusili zajetou tradici prolomit.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:2sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 13. Malát (Houdek, Adamec) – 30. P. Kousal, rozh. náj. P. Kousal. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Rozhodčí: Šír, Vrba – Rožánek, Zíka.

vyloučení
2:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
26:44
Zblokované střely
13:12
Hity
10:4
Vhazování
29:24
Diváci
3629

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Houdek, Budík, Baránek, Kremláček, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), Suchý – Blomstrand, Malát, Adamec – A. Dvořák, Soukup, Bitten.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Stříteský, Lintuniemi, Hanousek, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný (A) – Åberg, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, Kotala, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, Eberle.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 65 43 1 42 97,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 0 0
Marek Baránek 0 0 0 -1 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Vojtěch Budík 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 1 1 1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 1 0 1 0 2
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 2
Petr Zámorský 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání lépe vstoupili hosté, avšak v přečíslení tři na jednoho Pýcha z levého kruhu minul zařízení. Ze stejné pozice to zkoušel v početní výhodě také Åberg, Svoboda zakročil ramenem. Jen co se Škoda dostala do plného stavu, otevřela skóre. Houdek nahodil od modré a do sítě protečoval puk Sebastián Malát. Brzy na to se mezi kruhy dvakrát v rychlém sledu dostal k zakončení Schleiss, Krošelj odolal. Když pak navíc betony vyrazil ránu Blomstranda z první z pravého kruhu, odcházelo se do kabin za fotbalového vedení Západočechů.


Prostřední periodu načal nezvykle mladý Dvořák, který hned třikrát v rychlém sledu zablokoval střelu od modré zkušenému Štichovi. Poté se za obranu soupeře protáhl Suchý, byl sražen, sudí ovšem nepískali. Hra se obrátila, Pavel Kousal hledal z pravé strany před brankou Stříteského, kotouč se ovšem nešťastně pro modrobílé odrazil do sítě. Rychle vrátit vedení svým barvám mohl Mertl, avšak z vrcholu pravého kruhu nevyzrál na Krošelje. Ten Bruslaře podržel i vzápětí, když střílenou příhru Houdka před ním tečoval Dvořák. Když tváří v tvář Svobodovi neuspěl následně ani Fořt svižnou střelou mezi betony, odcházelo se do kabin za nerozhodnutého stavu.

Změnit se to snažil v úvodu třetí části Malát, který z pravého kruhu pálil do polodkryté klece, leč klubko hráčů na brankovišti puk zastavilo. Nevedlo se později ani Mertlovi, který zakončoval přečíslení čtyři na dva z osy hřiště, zlomil totiž hůl. Později se v dalším rychlém kontru u pravé tyče zjevil Adamec, Krošelj se stihl přemístit. Oba celky ještě v závěru dostaly výhodu přesilové hry, leč prodloužení již žádný ze soupeřů neodmítl.

V nastavení byla jasně lepší Škoda, své šance ovšem nevyužila, neujal se ani únik Šťastného na druhé straně. V nájezdech se strhla další velká přetahovaná, nakonec rozhodly dva proměněné Pavla Kousala, za domácí se pouze jednou prosadil Adam Dvořák.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Mladá Boleslav je velmi silné mužstvo, dobře jsme se na ně připravovali. Utkání bylo vyrovnané, hrálo se nahoru dolů. Dostali jsme se do vedení, avšak následně jsme inkasovali. Poté jsme tušili, že to bude o jedné brance, bylo to jako na houpačce. V závěru jsme mohli překlopit utkání v přesilové hře na naší stranu, bohužel se nám to nepovedlo. Nájezdy už jsou loterie, tam je to o štěstí. Chtěl bych kluky pochválit, hra se zvedá, kluci bojovali a výborně chytal Miroslav Svoboda.“

Ladislav Čihák (BK Mladá Boleslav): „Samozřejmě víme, že v Plzni se těžko vyhrává. Musím uznat, že domácí se postupně zvedají, sbírají body a začali hrát ten svůj agresivní hokej, navíc jsou organizovaný a na týmu to je vidět. My jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduché, přesto si myslím, že jsme po celých šedesát minut měli více ze hry. Chtěl bych klukům poděkovat do kabiny, protože tým si šel za vítězstvím, podařilo se nám srovnat. V nájezdech jsme byli šťastnější. Jsem rád za dva body v těžkém prostředí.“