Ohlasy 12. kolo

V první chvíli jsem se radoval, poté jsem znervózněl, říká Michal Houdek

V souboji dvou Škodovek uspěla na plzeňském ledě ta mladoboleslavská. Duel dospěl až do samostatných nájezdů, kde byli hosté úspěšnější. Jen krátkou chvíli se z premiérové branky v nejvyšší soutěži radoval Michal Houdek, jehož ránu nakonec těsně před brankářem tečoval Sebastián Malát.

Škodovka šla v první třetině proti Bruslařům do vedení a dlouho nebylo zřejmé, kdo je vlastně autorem plzeňské trefy. Nakonec jackpot vyhrál Sebastián Malát, který ještě před brankářem puk mírně tečoval. Michal Houdek tak na svůj první gól v nejvyšší soutěži nadále musí čekat. „V první chvíli jsem se určitě radoval, moc jsem tomu ani sám nevěřil, ale když jsem viděl jak se radoval Sebastián Malát, tak jsem znervózněl. Tuším, že tam byla nějaká teč, ale neviděl jsem, kdo kotouč zasáhl. Těžko říct,“ říká Michal Houdek.

A jaké to je čekat na svůj první gól takovou dobu? „Je to dlouhé. Už i na první asistenci jsem čekal hrozně zápasů, takže tuším, že jsem v popředí nějakých tabulek,“ praví s lehkým úsměvem plzeňský obránce.

Utkání se hrálo hodně nahoru dolů, avšak více střelecký pokusů měli hosté ze středních Čech, jak samotné utkání viděl mladý obránce Škody? „Necítil jsem se úplně dobře, protože z mé strany to jistě nebyl stoprocentní výkon, což ale asi nebude nikdy. Určitě bylo dobré, že jsme šli v zápase do vedení, škoda toho vyrovnání, tři body by rozhodně byly lepší, ale i za ten bod jsme vděční,“ dodává hráč s trojkou na zádech.

Fantastický výkon opět předvedl plzeňský brankář Miroslav Svoboda, který zneškodnil více jak čtyřicet střel Mladé Boleslavy. „Myslím si, že od chválení jsou v kabině jiní lidé, než abych já osobně šel za Mírou a chválil ho. Avšak určitě i on sám cítil, že byl pro nás po celý zápas velkou oporou a nebýt jeho, tak mohl být výsledek úplně jiný,“ říká na adresu svého brankáře.

Další utkání sehrají plzeňští indiáni již ve čtvrtek, kdy zamíří do Českých Budějovic. Tabulka je našlapaná, v Budějovicích čekám jeden velký boj. My potřebujeme v každém zápase bodovat, dneska jsme uhráli cenný bod a podobně cenný může být i z Budějovic. Samozřejmě ale doufáme, že tam uhrajeme daleko více bodů,“ říká závěrem Michal Houdek.