Ohlasy Ambri Piotta

Skvělá zkušenost, můžeme z toho pouze čerpat, říká po turnaji v Bolzanu Jan Schleiss

Povedlo se! Ve druhém zápase v italském Bolzanu Škoda Plzeň vyhrála a na turnaji obsadila třetí příčku. Skvělý obrat dovršil v samostatných nájezdech Tomáš Mertl, který jako jediný dokázal dostat puk za záda brankáře. To kapitán Západočechů Jan Schleiss takové štěstí neměl.

Včera to proti německému celku nevyšlo a ani dnes to zprvu nevypadalo. Ambri Piotta se dostala do dvoubrankového vedení, jenomže Plzeňané nesložili zbraně a zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, kde Škoda prolomila dlouho trvající smůlu. „Jsme rádi, že se nám povedlo utkání srovnat a poté ho pro sebe urvat v nájezdech. Nebudeme tvrdit, že jsme si na Ambri Piottu vyšlápli, ale těší nás, že jsme se nepoložili a dokázali se do zápasu vrátit. Přečkali jsme jejich přesilové hry, navíc měli různé závary před brankou, my ale vzápětí vyrovnali a nakonec vyhráli. Musíme nicméně nadále dál makat,“ říká kapitán Škody Jan Schleiss.

A jaký byl švýcarský celek protivník? „Ambri Piotta hraje super hokej a jsou zorganizovaný. Já jsem viděl i jejich páteční zápas a ze vzájemného utkání nyní můžeme hodně čerpat,“ těší plzeňského útočníka.

Jak již bylo řečeno, indiáni protrhli černou sérii v samostatných nájezdech, v loňském roce se ani jednou po této disciplíně neradovali. Jediný úspěšný exekutor byl Tomáš Mertl, co chybělo Schleissovi? „V mém pokusu stačilo jít pouze do forhendu a myslím, že jsem gólmana měl. Jenomže já se zbytečně ještě vracel do bekhendu a brankář zůstal uprostřed brány,“ mrzí hráče s číslem 84 na zádech.

V italském Bolzanu se Škoda Plzeň nejprve utkala s německým Düsseldorferem a dnes se švýcarskou Ambri Piottou. Jak hodnotí oba celky útočník Škody? Oba dva zápasy tady pro nás byly skvělá zkušenost. Mančafty jsou z různých lig a můžeme z toho čerpat. Oba celky hrají odlišný styl než polovina týmů v Česku,“ říká závěrem Jan Schleiss.