Ohlasy Mladá Boleslav

Příprava byla náročná, všichni se již těšíme na ligu, říká Sebastián Malát

Plzeň má za sebou sérii přípravných duelů před novou sezónou. V posledním zápase hostila Plzeň na svém ledě Mladou Boleslav, kterou před čtrnácti dny indiáni na jejím ledě dokázali porazit. Dnešní utkání bylo rovněž velmi vyrovnané, za stavu 1:1 dospělo až do prodloužení. V něm byli úspěšnější hosté z města automobilů. Jedinou branku plzeňského celku zaznamenal Sebastián Malát.

V první třetině nastala spousta zajímavých příležitostí, leč branka nepadla. To se povedlo až ve druhé periodě, kdy do černého zamířil Malát a Plzeň díky jeho zásahu šla do vedení. Nicméně hostům se povedlo v samotném závěru srovnat a v prodloužení zápas zcela otočit. „Pocity z dnešního zápasu jsou smíšené, sice jsem dal gól, ovšem prohráli jsme. Věděli jsme, že s Boleslaví to je vždycky těžké, většinou padá málo gólů a i šancí je minimum. Myslím si, že to nebyl špatný výkon, bohužel se špatným koncem,“ mrzí jediného střelce Západočechů.

Období bez větších nervů je u konce, příští týden v pátek vše vypukne naostro. V prvním zápase hostí Škodovka Olomouc. „Všichni už se těšíme, čekání bylo dlouhé. Příprava byla náročná. Většinou jsme měli dvoufázové tréninky, takže toho bylo hodně. Teď už se chystáme na ligu. Doufám, že první zápas zvládneme a od toho se odpíchneme,“ přeje si Sebastián Malát.

Indiáni nakonec během léta sehráli osm přípravných duelů, polovinu jich dokázali vyhrát. Dle samotného hráče se Plzeň zatím trápí v koncovce. „Naposledy jsme byli v Itálii, kde jsme jednou vyhráli i prohráli. Tam to dle mého nebylo špatné. Šance si dokážeme vytvořit, ovšem dáváme málo gólů. Já doufám, že si vše schováváme na ligu,“ říká mladý forward Škody.

A jaký je následující program indiánů? „V pátek dobře potrénujeme, o víkendu odpočineme a od pondělí začínáme s přípravou na páteční utkání, hlásí závěrem Sebastián Malát.