Ohlasy 1. kolo

Po vstřelené brance jsem měl husí kůži, přiznává Zdeněk Sedlák

Dnešním dnem začal nový ročník Tipsport extraligy, indiáni na úvod hostili Olomouc a opět to byl, jako každý rok při vzájemných zápasech, velký boj. Svůj debut v nejvyšší soutěži si odbyl Zdeněk Sedlák, který nastoupil ve třetím útoku společně s Ludwigem Blomstrandem a Kryštofem Hrabíkem.

Útočník Škodovky strávil juniorská léta ve Finsku, dnes ve svých dvaadvaceti letech si tak na svůj účet připsal premiérový start v Tipsport extralize. A hned v první třetině dokázal také skórovat, tudíž zápisné do klubové kasy ho jistě nemine. Jak se celá akce seběhla?„Všiml jsem si odraženého puku, tak jsme si ho vzal, jeli jsme následně dva na jednoho, puk se mi nějak vrátil zpět na hokejku, tak jsem do toho poté jen plácl a byl z toho gól. Když celý stadion vzápětí křičel moje jméno, tak se musím přiznat, že jsme měl husí kůži a táta za střídačkou slzy na krajíčku,“ říká Zdeněk Sedlák.

V prostředním dějství se k Olomouci přiklonilo štěstí, když se jim před vyrovnáním přívětivě odrazil kotouč. Ve třetí částí následně skóre zcela na svou stranu překlopila. „První gól Olomouce? To jsem snad v životě ještě neviděl. Míra šel pro puk za bránu a kotouč se od plexiskla odrazil přímo před ní. Druhou jejich branku jsem pořádně neviděl, jejich hráč šel šikovně do brány, k tomu není více co dodat, mrzí plzeňského útočníka.

Vzájemné utkání nikdy nejsou příliš hezké na pohled. „Těžký pro mě hodnotit, pro mě to byl první extraligový zápas. Mohl bych o tom více hovořit, až s nimi budeme opět hrát. Forward Škodovky mohl přidat i druhou trefu, při dalším rychlém brejku však reflexně zasáhl brankář Konrád. „Chyběl kousek. Pokud se nepletu, kotouč mu trefil rameno nebo vršek vesty, škoda, praví hráč, který si vybral číslo 23, stejně jako jeho otec.

Olomouc nakonec dokázala první zápas nové sezóny vyhrát 2:1. Co chybělo domácímu celku, aby to příště bylo lepší? „Těžká otázka. Mně přišlo, jak máme v sestavě hodně nových kluků a zároveň hodně mladých, tak jsme byli ze začátku utkání ustrašení, nicméně poté se to zlepšovalo každým střídáním. Věřím tomu, že si to sedne a v neděli to bude v pohodě,“ říká závěrem Zdeněk Sedlák



FOTO: Roman Turovský.