PLZ - OLO 1:2

PLZ - OLO 1:2 - Velký boj na úvod, Olomouc rozhodla v závěru

Tipsport extraliga se pro sezónu 2022/23 rozjela a indiáni do soutěže vstoupili před svými fanoušky duelem s Hanáky.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

1:2
1:0, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 16. Sedlák – 26. Navrátil (Škůrek, Olesz), 54. Káňa (Orsava, Dujsík). Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Malý.

vyloučení
5:6
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
27:40
Zblokované střely
17:15
Hity
6:6
Vhazování
33:23
Diváci
3663

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Piskáček (A), Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Budík, Baránek, Houdek – Rekonen, Mertl (A), Meyer – Suchý, Kodýtek, Schleiss (C) – Blomstrand, Hrabík, Sedlák – Dvořák, Bitten, Lang.

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa (A), Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, Musil – Kunc, Knotek (A), Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 39 2 37 94,87 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 0 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 1 0
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 2
Kryštof Hrabík 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 -2 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Nicolai Meyer 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Zdeněk Sedlák 1 0 1 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -2 2
Filip Suchý 0 0 0 -1 2
Martin Vitaloš 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 0 2

komentář

Duel odšpuntoval dělovkou od modré Černý, puk se proklouzal mezi betony Svobody směrem k brankové čáře, odtud jej ale Kodýtek odpálil do bezpečí. Na druhé straně zase zahrozil Hrabík dorážkou na brankovišti, Konrád zakročil. Posléze Rekonen oslovil Kodýtka mezi kruhy, ten protečoval těsně mimo. Za nedlouho poté podobně ohrozil gólmana Škody Nahodil, ještě dorážel Klimek, skóre se neměnilo. To až díky Zdeňku Sedlákovi, který v situaci dva na jednoho nejprve zvolil přihrávku, která neprošla. Odražený kotouč ovšem již mladý forvard poslal do sítě. Těsně před přestávkou měl na holi srovnání z osy hřiště Klimek, Svoboda své barvy podržel.

V úvodu prostřední periody ho ale zradily nové mantinely. Sjel si totiž za svou klec pro hostující nahození, jenže puk se z rohu nečekaně odrazil před branku, kde opuštěnou svatyni indiánů trefil Jakub Navrátil. Vedení svým barvám mohl záhy vrátit dorážkou na brankovišti předchozí dělovky Zámorského Bitten, leč proti byl beton Konráda. Následně se ke dvěma zakončením dostal u pravé tyče Hrabík, ani on na muže s maskou kohoutů nevyzrál. Když na druhé straně v přečíslení zase Ondrušek zamířil do břevna, měla o osudu střetnutí rozhodnout závěrečná pasáž.

Hned zkraje vzal na sebe přečíslení dvou na jednoho Sedlák, tváří v tvář Konrádovi ale neuspěl. Podobně jako po chvilce Bitten, jenž se mezi obránci protáhl až k levé tyčce. Na druhé straně zase v přesilové hře dostal mnoho prostoru na levém kruhu Jan Káňa, rovněž Svoboda vytasil parádní zákrok. Stejný hráč nakonec duel rozhodl po rychlém výpadu, jeho trefu navíc muselo ještě posvětit video. V závěru střetnutí již modrobílí zareagovat nestihli, cenné body si tak ze západu Čech odvážejí kohouti.

Fota: Marek Švamberg a Roman Turovský

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „My jsme bohužel úvodní kolo na domácím ledě vůbec nezvládli, soupeř byl ve všem lepší a musím konstatovat, že zaslouženě vyhrál. My jsme si za celé utkání nedokázali vytvořit delší časový úsek, kdy bychom se udrželi v útočném pásmu, rychle jsme přicházeli o kotouče a pouštěli jsme Olomouc do protiútoků. Měla hodně šancí, nám pomohl Miroslav Svoboda, aby zápas neskončil daleko větším rozdílem. Gratulace soupeři za zasloužené vítězství.“

Jan Tomajko (HC Olomouc): „První těžké kolo v Plzni, avšak musíme být po něm spokojení. Domácí jsou tým, kteří výborně bruslí, jsou silní v soubojích, avšak my jsme na to byli dobře připravení. Dalo by se říci, že v první třetině jsme začali výborně, přenesli jsme si výkony z přípravy, měli jsme tlak, ale paradoxně jsme dostali gól z protiútoku. Následně jsme šťastně srovnali a ve třetí třetině jsme z jednoho útoku protrhli střeleckou smůlu, protože šancí jsme měli dneska hodně. Hráči utkání výborně ubojovali, musím před nimi smeknout.“