PLZ - OLO 5:4

PLZ - OLO 5:4 - Parádní přestřelka přivála Plzni šestou výhru v řadě!

Indiáni dnes načali druhou polovinu základní části Tipsport extraligy, prvním soupeřem byla stejně jako v září Olomouc.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

5:4
1:1, 2:2, 2:1

Branky a nahrávky: 19. Pour (Zámorský, Schleiss), 22. Suchý (Holešinský), 40. Houdek (Holešinský), 53. Holešinský (Suchý, Malát), 54. Schleiss (Baránek, Kodýtek) – 15. Řezníček (Plášek ml., Navrátil), 26. Kusko (Orsava, Nahodil), 28. Orsava (Nahodil, J. Káňa), 49. Knotek (J. Káňa, Bambula). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.

Vyšší tresty: Holešinský - Káňa - oba 5+DKU

Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Brejcha, Ondráček.

vyloučení
1:3
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
20:26
Zblokované střely
19:19
Hity
16:9
Vhazování
25:27
Diváci
3796

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Budík, Kaňák, Houdek, Piskáček (A), Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Pour – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Mareš, Škůrek, Švrček, Řezníček, Rašner – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Kusko, Nahodil, Orsava – Plášek ml., Strapáč, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 27 4 23 85,19 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 1 1 0 2
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Vojtěch Budík 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 1 2 3 2 25
Michal Houdek 1 0 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 -2 0
Sebastián Malát 0 1 1 3 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -2 0
Jan Piskáček 0 0 0 1 0
Jakub Pour 1 1 2 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 1 1 2 0 0
Filip Suchý 1 1 2 3 0
Petr Zámorský 0 1 1 -2 0

komentář

Jako první zahrozil v utkání z úhlu Lang, Konrád vyrazil betonem. Muž s maskou Olomouce si poradil i s Budíkem, který obdržel pas z levé strany na vrchol brankoviště. Domácí publikum následně potěšil hlasatel, když oznámil, že čerstvá posila Adrián Holešinský prodloužil v Plzni své působení až do roku 2025. Vzápětí se k ráně z mezikruží dostal Schleiss, avšak minul zařízení. To na druhé straně se z první vážnější šance ihned urodilo. Navrátil napřáhl na modré a po valné hromadě na brankovišti zavěsil pod břevno Dalibor Řezníček. O rychlé vyrovnání se pokoušel Rekonen z první od modré, ale stejně jako vzápětí po zakončení z mezikruží zakročil Konrád. I on ale nakonec kapituloval, když v početní výhodě dostal nabito z kruhu na kruh navrátilec Jakub Pour a trefil krásně do levého horního růžku.


A jak indiáni zakončili první třetinu, tak druhou začali. Filip Suchý si našel u levé tyče odražený kotouč po ráně Holešinského z pravé strany a dokonal obrat. Třetí trefu měl vzápětí na holi z pravého kruhu po krásné dělovce z první Rekonen, Konrád bravurně vyrazil ramenem. Jenže poté domácí chybovali v rozehrávce, Olesz zůstal osamocený mezi kruhy, avšak minul. Varování Plzni nestačilo, na brankovišti si našel černý nesmysl Silvestr Kusko a přes obránce poslal kotouč k levé tyči. Po chvilce jedovatě přes obránce vypálil Bambula, Svoboda zakročil vyrážečkou. Nedosáhl ale na přesilovkovou dorážku, kterou po střele Nahodila z mezikruží trefil Jakub Orsava. Dvacetiminutovku bohatou na góly uzavřel Michal Houdek, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poslední část načal dělovkou od modré Mareš, Svoboda vykopl betonem. Nedosáhl ovšem na hezký ťukes Kohoutů, po kterém se před ním zjevil zcela osamocený Jan Knotek, který po kličce do bekhendu zavěsil bekhendem. Plzeň odpověděla Adriánem Holešinským, jenž si z pravého kruhu popojel směr brána a vymetl vzdálenější horní růžek. Další obrat zařídil Jan Schleiss, který si na brankovišti našel touš po střele Kodýtka a zavěsil pod břevno. V závěru utkání ještě hosté zkusili hru bez brankáře, nic to ale již nezměnilo na tom, že Škoda dnes pošesté v řadě neztratila ani bod.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Bylo to bláznivé utkání. Třikrát jsme v utkání prohrávali, takže musíme kluky pochválit, že se jim povedlo zápas zvrátit. První třetina z naší strany nebyla dobrá, avšak podařilo se nám poté srovnat a následně se hrálo hodně nahoru dolů. Jsme rádi za tři body, ale v zápase byla spousta zbytečných chyb. Musím Olomouc pochválit, dnes hrála velice dobře.

Jan Tomajko (HC Olomouc): „V první řadě musím pogratulovat soupeři. Na zápas jsme se připravovali, věděli jsme, že Plzeň hraje v poslední dobrý hokej. Snažili jsme se dělat všechno proto, abychom hráli dobře zezadu a využívali rychlé protiútoky, což se podařilo a šli jsme několikrát do vedení. Plzeň dnes byla maximálně produktivní, což ovlivnilo hodně ten zápas. Myslím, že jsme odehráli slušný zápas, bohužel s nešťastným koncem pro nás.“