OLO - PLZ 3:2

OLO - PLZ 3:2 - Obrovský boj nakonec pro domácí

Modrobílí rozehráli poslední čtvrtinu základní části, představili se na ledě svého souseda v průběžné tabulce - na Hané.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

3:2
1:0, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 7. Knotek (Plášek ml., J. Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil, J. Káňa) – 23. Kvasnička (Mertl, Holešinský), 57. Pour (Kodýtek).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Vyšší tresty: Škůrek, Kusko - Bitten, Mertl 5 min; Baránek, Hrabík (PLZ) 5+DKU

Rozhodčí: Mrkva, Cabák – Hlavatý, Leder.

vyloučení
8:7
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
33:22
Zblokované střely
10:15
Hity
4:0
Vhazování
40:27
Diváci
4019

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Švrček, Rutar – J. Káňa, Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Knotek, Bambula – Kunc, Kusko, Olesz.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Holešinský – Bitten, Malát, M. Lang.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 58 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 0 25
Samuel Bitten 0 0 0 -1 5
Ludwig Blomstrand 0 0 0 1 0
Adrián Holešinský 0 1 1 2 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 1 27
Adam Jiříček 0 0 0 -1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 4
Petr Kodýtek 0 1 1 1 0
David Kvasnička 1 0 1 1 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 1 1 1 7
Jakub Pour 1 0 1 1 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
Filip Suchý 0 0 0 0 2
Petr Zámorský 0 0 0 2 0

komentář

Úvod důležitého zápasu pro sebe na místo hokejistů uzmuli hlavní sudí. Ti jen v prvních deseti minutách poslali hned šest hráčů na trestnou a nepochopitelně do sprch i plzeňského obránce Baránka. Nechyběla ani bitka Škůrka s Bittenem. Výsledkem byl vedoucí gól domácích, kdy ve dvojnásobné početní výhodě Pavlát ještě vyrazil ránu z první z pravé strany Pláška, ale nedosáhl na dorážku Lukáše Nahodila. O rychlou odpověď se snažil Kodýtek, který si najel mezi kruhy, avšak minul. Nevedlo se ani Mertlovi z vrcholu brankoviště.

Západočeši se tak dočkali vyrovnání až v úvodu prostřední části, když právě Mertl obkroužil branku a zpoza ní před ní viděl najíždějícího Davida Kvasničku, jehož pokus z první zastavila až síť. Kohouti si ovšem vzali své vedení poměrně brzy zpět. Lukáš Mareš dostal mnoho prostoru na pravém kruhu a zamířil přesně do bližšího horního růžku. Z podobné pozice to po chvilce zkoušel také Ondrušek, Pavlát tentokrát zakročil.

Třetího zásahu se tak Olomouc dočkala až v první minutě třetího dějství. Nahodilovu ránu totiž do sítě protečoval Jan Knotek. Čtvrtý gól měl v dobré příležitosti na holi Kusko, muž s maskou Škody podržel své barvy nad vodou. Na druhé straně se prokličkoval do zakončení na pravém kruhu Kodýtek, Konrád sklapl betony včas. Naopak nemusel zasahovat později, když z první po křižné příhře z kruhu na kruh pálil Mertl. Pět minut před závěrečnou sirénou zkusila Plzeň odvolat gólmana, avšak dosáhla jen na snížení, když se mezikruží prosadil Jakub Pour. Indiáni si tak s Hanáky letos naprosto přesně rozdělili body, uspěli jednou před svými fanoušky a jednou na ledě soupeře.

Foto: Daniel Klement

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (HC Olomouc): „Po posledním zápase jsme potřebovali naskočit a zaměřit se na začátek utkání. První třetina měla v určitých chvílích parametry play off, ale myslím si, že s připraveností do soubojů jsme šli štěstí naproti. Rozhodli jsme v přesilovkách, ale zkomplikovali jsme si to v závěru. Musíme ale chlapce pochválit za bojovnost a obětavost. A samozřejmě děkujeme fanouškům za podporu.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Těžko se hodnotí takové utkání. První třetinu jsme prohráli 0:1 a bylo tam moc oslabení. Přesto jsme inkasovali pouze jednou a bylo to stále otevřené. Poté jsme vyrovnali, ale bohužel následovalo další a další oslabení. My jsme poté měli také přesilovky, rozhodují speciální týmy. Pak už bylo těžké to na konci honit. Sice jsme snížili a měli i šanci, ale soupeř to pak zavřel a vyrovnat jsme již nestihli.“