Ohlasy 40. kolo

Místo hokeje guláš, byl upřímný Jan Schleiss

Škoda má za sebou druhý venkovní duel ze třídílné série, který těsně ztratila. Hlavním tématem ovšem byla vyloučení, sudí Mrkva s Cabákem rozdali patnáct dvouminutových trestů, čtyři pětiminutové a dva do konce utkání.

Honzo, jak zhodnotit divoký duel na Hané?
Pro mě to byl dnes guláš. Bylo to urputné z obou stran a nechyběla spousta vyhrocených situací. Zvláštní na obě strany, ale vyrovnané, domácí nakonec dali o jeden gól více.

Přitom vstup do zápasu byl ze strany Plzně aktivní...
Vstoupili jsme do utkání dobře, pak byla vyloučení na jedné i druhé straně. Bylo to takové rozházené, spousta hráčů se nedostala do tempa. Ve druhé části jsme bohužel inkasovali na 1:2 a zlomový byl gól na 1:3 na začátku poslední části.

Co dnes nejvíce rozhodlo?
Jak jsem říkal, gól na 1:3 a to, že my jsme si nepomohli přesilovými hrami. Sice z toho často byla hra ve čtyřech a nebylo to tak plnohodnotné.

Jak moc hráče vyvede z tempa, že dnes sudí zápas tolik rozkouskovali?
Nedá se s tím nic dělat, ale jak jsem říkal, je to nepříjemné. Někdo hraje jen přesilovky, jiný zase pouze oslabení. Jdete na dvě střídání a zase dlouho nic. Je to pak těžké dostat všechny do tempa. Je podle mě špatně, že to bylo takto rozhárané.

Oproti duelu v Olomouci v říjnu byla hra Škody lepší, že?
Asi ano, herní projev byl lepší. Bylo to vyrovnané, měli jsme šanci a ano, štve to, že jsme nedali o gól navíc. Ale myslím, že urputní jsme byli.

Osobně jste často bavil diváky hezkými kličkami, zkusil jste i Michigan...
Řekl jsem si, že jak to bylo rozhárané a my příliš neměli ze hry, že mě nechali za bránou a zkusím to. Ve světě to vidíte často, ale u nás ten prostor nebývá. Prostě jsem to zkusil, něco vyšlo, ale chtěl bych víc.

Honzo, děkujeme za rozhovor!