Preview 28. kolo

Po Českých Budějovicích Plzeň vyráží do Olomouce!

Indiáni startují závěrečnou čtvrtinu základní části Tipsport extraligy a zároveň se z jihu Čech přesouvají na Hanou.

40. kolo ONLINE: OLOMOUC vs. PLZEŇ od 17:00!


HC OLOMOUC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Olomouc, Olomouc
22. ledna 2023
40. kolo Tipsport extraligy

V posledních deseti vzájemných utkáních je bilance naprosto přesně vyrovnaná, oba celky naplno bodovaly pětkrát. Do nastavení se již nemuselo dokonce posledních dvanáct střetnutí. Letos jsou zatím úspěšnější Plzeňští, kteří na nezdar 1:2 navázali výhrami 4:1 a 5:4. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Kohouti vloni zakončili základní část na devátém místě a museli tak do předkola play off. V něm narazili na osmé Vítkovice, které nakonec po pětizápasové bitvě, a smazání mečbolu Hanáků, postoupily. Letos je umístění lepší, avšak dlouho se Olomouc držela v postupové čtyřce. V posledních osmi kolech se ale radovala z vítězství jen dvakrát, naposledy navíc přišel domácí potupný debakl od o záchranu bojujícího Litvínova 1:8 a propad na šestou pozici právě za modrobílé.

Bodově se v týmu po odchodu Davida Krejčího nejvíce daří Janu Káňovi, který nasázel deset branek a přidal patnáct asistencí. Stejně bodů, o všem o dva odehrané zápasy více, má Lukáš Nahodil (12+13), třetí je obránce Jiří Ondrušek (6+14). Mezi třemi tyčemi převzal iniciativu Jan Lukáš, který úspěšnost zákroků vytáhl nad dvaadevadesát procent, dlouholetá stálice Branislav Konrád je lehce pod hodnotou 91.

Využití početních výhod je hned po Plzni páté nejlepší v celé soutěži, naopak hra v oslabení je horší již jen v Brně. Olomouc zároveň posbírala nejvíce trestných minut, naopak méně hitů rozdal pouze Třinec a suma zblokovaných střel je pátá.


Výsledky posledních zápasů
Motor České Budějovice 3
HC Škoda Plzeň 4pp
(1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Valský (Hanzl, Dzierkals), 22. Percy, 40. Vondrka (Vráblík, Štencel) – 6. Blomstrand (Jiříček, Kvasnička), 43. Schleiss (Baránek, Zámorský), 58. Kodýtek, 62. Zámorský (Rekonen, Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Malát, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Blomstrand, Bitten, Lang.


HC Olomouc 1
HC Verva Litvínov 8
(0:1, 4:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 24. Nahodil (Ondrušek) – 2. Hlava (Jaks), 9. Kudrna (Abdul), 17. Hlava (Jaks, Š. Stránský), 20. Zdráhal, 33. Zdráhal (Š. Stránský), 37. Hlava, 40. Abdul (Freibergs), 60. Abdul (Jaks).
HC Olomouc: Lukáš (21. Konrád) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Rutar – J. Káňa, Knotek (A), Bambula – Orsava, Nahodil (A), P. Musil – Plášek ml., Kunc, Navrátil – Kusko, Strapáč, Olesz.