OLO - PLZ 1:4

OLO - PLZ 1:4 - Parádní závěrečná třetina prodloužila bodovou sérii!

Indiáni dnes rozehráli druhou čtvrtinu základní části, prvním soupeřem byla Olomouc a stejně jako v září se jednalo o obrovský boj. Nakonec dokázali modrobílí uspět a bodují již ve čtvrtém utkání za sebou.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

1:4
1:0, 0:1, 0:3

Branky a nahrávky: 5. Dujsík (Ondrušek, Olesz) – 26. Mertl (A. Dvořák, Kaňák), 41. Baránek (Zámorský, Kodýtek), 43. Suchý (Zámorský, Soukup), 58. A. Dvořák (Schleiss).
Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Rozhodčí: Obadal, Stano – Gebauer, Axman.

vyloučení
4:6
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:29
Zblokované střely
18:15
Hity
6:3
Vhazování
32:27
Diváci
4335

HC Olomouc

Lukáš (Maláč) – Dujsík, Ondrušek (C), Škůrek, Švrček, T. Černý, Řezníček, Rutar – Orsava (A), Kusko, J. Káňa (A) – Navrátil, Nahodil, Klimek – Bambula, Menšík, Kunc – Kucsera, Anděl, Olesz.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kremláček, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Suchý, Soukup, Bitten.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 31 1 30 96,77 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 1 0 1 3 2
Samuel Bitten 0 0 0 1 2
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 1 1 2 2 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 0 1 2 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 2
Marek Soukup 0 1 1 1 0
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Martin Vitaloš 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 2 2 3 0

komentář

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, avšak Pavlát skvěle zakročil proti Klimkovi, jenž se před něj protáhl, dokázal navíc zneškodnit i dorážku Bambuly. Poté mohutně napřáhl na modré Baránek, ani on ale skórem nepohnul. To se po chvilce povedlo až Tomáši Dujsíkovi, který vypálil tvrdě od levého mantinelu a využil zakrytého výhledu brankáře hostů. Po vyrovnání brzy na to sahal Lang, jehož na brankovišti oslovil Blomstrand, leč poloodkrytá svatyně domácích byla přestřelena. Na druhé straně se zase zjevil u levé tyčky Anděl, avšak bekhendem nepřehodil nastavený beton.

Prostřední část odšpuntoval Tomáš Mertl, jenž si sjel na pravý kruh a zamířil přesně k bližší tyči. Vzápětí dorážel Hrabík na brankovišti ránu Zámorského od modré, tentokrát Lukáš odolal. Nebezpečně také vypadala tečovaná pumelice Vitaloše od modré, nakonec ale skončila v lapačce.


Poslední dvacetiminutovku načal již po dvaceti vteřinách Marek Baránek, který napřáhl na vrcholu levého kruhu a divže neprotrhl síť. Brzy na to navíc šikovně protečoval pokus Zámorského od modré Filip Suchý a svou premiérovou trefou v sezóně poslal své barvy do trháku. Brzy na to ale měl snížení na holi Kunc, který se na Pavláta řítil v oslabení sám z levé strany, avšak ten odolal. Tváří v tvář hostujícímu gólmanovi pohořel i Anděl, který hledal místečko mezi betony. Účet utkání tak upravil až Adam Dvořák, který dojel Schleissovo vyhození a poslal kotouč do opuštěné domácí svatyně. Plzeň tak boduje počtvrté v řadě, v dalším kole se navíc představí doma - v pátek 28. října před svými fanoušky hostí Vítkovice.

Foto: Daniel Klement

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Dobře jsme začali. Měli jsme šance, z nichž jsme vytěžili jeden gól. Ve druhé třetině se to srovnalo, pak to bylo 1:1. Myslím, že rozhodl gól Plzně na začátku třetí části. Potom už to bylo hodně těžké, Plzeň výborně bránila, neustále nás napadala, bylo tam hodně osobních soubojů. My jsme se nedokázali prosadit do předbrankových prostorů. Bohužel jsme si dnes moc nepomohli ani přesilovkami, ve kterých jsme měli strašně málo příležitostí.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „My jsme do zápasu vstoupili velmi špatně. Něco jsme si před zápasem říkali, bohužel z naší strany to nebylo vůbec dobré. Řekli jsme si něco v kabině, od druhé třetiny se to zlepšilo, podařilo se nám vyrovnat. Nabádali jsme kluky, aby byli aktivní, abychom hráli aktivní hokej. Myslím si, že se to zlepšilo i ve třetím dějství. Zápas směřoval k výsledku o jednu branku. Bylo jasné, že ten, kdo ji vstřelí, vyhraje a nám se to podařilo. My jsme potřebovali tři body a jsme za ně strašně rádi.“