Ohlasy 14. kolo

Výhru již potřeboval tým i já sám, přiznává Dominik Pavlát

Indiánům se na ledech soupeřů daří, z posledních pěti zápasů totiž odjížděli s prázdnou jen po těsném nezdaru 2:3 z ledu mistrovského Třince.

Dnes navázali cennou výhrou z ledu čtvrté Olomouce, které tak navíc oplatili těsnou porážku 1:2 z plzeňského ledu ze září. Ovšem vítězství se nerodilo snadno. Škoda úvodní periodu prohrála 0:1, navíc vyslala na branku domácích pouhé tři střely. „První třetina se nám moc nepovedla, něco jsme si k tomu o přestávce řekli. Myslím si, že poté se to rapidně zlepšilo. Navíc se nám poměrně brzy povedlo vyrovnat, což nás i trošku uklidnilo. Bylo důležité, že jsme nepřestali hrát a náš výkon tak gradoval,“ těší Dominika Pavláta.

Sám neměl snadnou úlohu, čelil jednatřiceti střelám soupeře, navíc si jej příznivci Hanáků v závěrečné dvacetiminutovce vzali na paškál. „Vnímal - nevnímal. Samozřejmě nejsem hluchý, takže jsem to slyšel. Jak já to ale mohu ovlivnit? Oni si mohou něco myslet, ale já mám svědomí čisté. Já se podíval na světelnou tabuli, tam bylo skóre 3:1 pro nás, takže jsem se všemu jen tak pousmál a hodil to za hlavu,“ zůstal ovšem nad věcí mladý gólman.

Duel indiáni zlomili třemi góly v závěrečné třetině, ale v součtu i s druhou šlo oproti první o velké zlepšení. To dokazuje i poměr střel, který byl postupně 13:3, 5:14 a 13:12. „Já doufám, že to nebyl jenom výkřik do tmy, ale že takto budeme hrát dál a pokračovat v tom. Půjdeme dál zápas a od zápasu a doufejme i nadále sbírat body,“ říká.

Plzeň tak protáhla bodovou šnůru již na čtyři zápasy, sám Dominik Pavlát se za posledních pět duelů dočkal druhé výhry, zbylé tři o gól prohrál. „Samozřejmě jsme takovéto vítězství již potřebovali jako celý tým. Já osobně jsem tam měl prohry o gól nebo v nájezdech. Navíc každá výhra je cenná,“ uzavírá.

Foto: Daniel Klement