Preview 14. kolo

Plzeň rozehraje druhou čtvrtinu základní části v Olomouci!

Se všemi soupeři se již v Tipsport extralize indiáni v aktuálním extraligovém ročníku potkali, nyní jsou na řadě odvety. Tou první je ta s Hanáky.


HC OLOMOUC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Olomouc, Olomouc
23. října 2022
14. kolo Tipsport extraligy

Na začátku loňské sezóny uspěla ve vzájemném duelu s indiány Mora 4:1 a zapsala již celkové čtvrté vítězství proti modrobílým v řadě. Jenže poté nastoupila Škoda a zbylé duely opanovala 6:1, 5:2 a 2:1. Před měsícem a týdnem se v nové sezóně situace opakovala, znovu v premiéře zvítězili Hanáci. Jak odpoví Plzeň?


Z tábora soupeře
Kohouti vloni zakončili základní část na devátém místě a museli tak do předkola play off. V něm narazili na osmé Vítkovice, které nakonec po pětizápasové bitvě, a smazání mečbolu Hanáků, postoupily. Letos je umístění ještě lepší, mužstvo klepe na brány postupové čtyřky, kterou aktuálně uzavírá. V extralize dosud odehrálo jedenáct střetnutí a nebodovalo pouze s Pardubicemi, v Liberci a s Brnem.

Bodově se v týmu po odchodu Davida Krejčího nejvíce daří Janu Káňovi, který nasázel šest branek a přidal tři asistence. Jakub Orsva (3+4) a Lukáš Nahodil (2+5) jsou se sedmi body v závěsu. Mezi třemi tyčemi opět září dlouholetá stálice Branislav Konrád, který úspěšnost zákroků vytáhl nad třiadevadesát procent. Parťák Jan Lukáš odchytal rovných stop minut a inkasoval dvakrát.

Využití početních výhod mají horší Litvínov a Liberec, naopak lepší hru v oslabení čtyři. Průměrný počet rozdaných hitů všemi hráči za zápas je v celém startovním pelotonu po Brně nejnižší, naopak zblokovaných střel třetí nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
Motor České Budějovice 3
HC Škoda Plzeň 2sn
(0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. Pech (Hanzl, Šenkeřík), 38. Valský (Pech), rozh. náj. Pech – 3. Schleiss (Kodýtek), 31. Kodýtek (Zámorský, Rekonen).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Kaňák, Zámorský, Baránek, Vitaloš, Houdek, Kremláček, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), A. Dvořák – Blomstrand, Malát, Adamec – Lang, Soukup, Bitten.


HC Olomouc 5
HC Verva Litvínov 3
(0:1, 4:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. Navrátil (Nahodil), 31. J. Káňa (Klimek), 38. Švrček (Menšík, Dujsík), 40. Dujsík (Ondrušek, Olesz), 60. J. Káňa – 12. Zile (Zdráhal, Estephan), 48. Zdráhal (Estephan, Hlava), 50. Zdráhal (Estephan, Š. Stránský).
HC Olomouc: Konrád (21. Lukáš) – Dujsík, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, T. Černý – Orsava (A), Anděl, J. Káňa (A) – Klimek, Nahodil, Navrátil – Kucsera, Menšík, Olesz – Kunc, Kusko, Mareš.