Preview 27. kolo

Startuje druhá polovina základní části, Plzeň hostí Olomouc!

V aktuálním extraligovém ročníku již podruhé zavítá na plzeňský led Olomouc, se kterou si zatím indiáni vždy navzájem vykradli stadiony.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
9. prosince 2022
27. kolo Tipsport extraligy

Oba celky se letos potkaly již dvakrát a vždy se radovali hosté - Olomouc 2:1 a Západočeši dokonce 4:1. Když se ohlédneme za posledními pěti vzájemnými souboji, je letošní nezdar Škody na začátku sezóny jediným, zbylé čtyři duely opanovali modrobílí. Navíc již posledních jedenáct soubojů vždy rozhodla základní hrací doba.


Z tábora soupeře
Hanáci vloni zakončili základní část na příčce deváté. Avšak jejich cesta play off skončila již v prvním kole, když v předkole byly nad síly Vítkovice v pětizápasové bitvě, přestože v poměru 2:1 třímali mečbol v ruce právě Kohouti.

Letos je umístění ještě lepší, Hanáci se pohybují v oblasti přímého postupu do čtvrtfinále, konkrétně drží třetí pozici. Náskok na pátou Plzeň je pět bodů. O všem napověděl již začátek soutěže, kdy tým neztratil v prvních třech kolech a v prvních patnácti jen třikrát nebodoval. Naposledy v Litvínově sice přišel nezdar 3:5 a ztráta vedení 2:0, avšak stále byl druhým duelem bez získaného bodu z posledních sedmi.

Bodově i střelecky se v týmu nejvíce daří Janu Káňovi, který vsítil devět branek a přidal dvanáct asistencí. V zádech má Lukáše Nahodila (7+8) a obránce Jiřího Ondruška (5+8). V brance Kohoutů se představili již tři gólmani a vedou si dobře. Jakub Sedláček se v úspěšnosti zákroků sice nepřehoupl přes osmaosmdesát procent, Branislav Konrád je ovšem nad hodnotou 93 a Jan Lukáš dokonce 94.

Jako tým se Hanáci pyšní sedmými nejlepšími početními výhodami, hra v oslabení je jedenáctá. Olomouc doposud posbírala nejvíce trestných minut, rozdala po Třinci nejméně hitů a naopak zase téměř nejvíce zblokovala střel.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
Motor České Budějovice 1
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Mertl (Rekonen, Kvasnička), 12. Kodýtek (Holešinský), 57. Kodýtek (Holešinský, Malát), 59. Suchý (Baránek, Schleiss) – 25. Hanzl (Gulaš, Strnad).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Budík, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.


HC Litvínov 5
HC Olomouc 3
(0:1, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 33. Freibergs (Estephan, Š. Stránský), 38. Zygmunt (Strejček, Freibergs), 47. Kudrna (Freibergs), 55. Kudrna (Jurčík), 60. Sukeľ (Kudrna) - 6. Bambula (J. Káňa, Knotek), 24. Olesz (Navrátil, Rašner), 37. Rutar (Navrátil).
HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (C), Mareš, Rašner, Škůrek, Švrček, T. Černý, Řezníček – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Anděl, Navrátil – Olesz, Kusko, Rutar – Menšík.