Ohlasy 27. kolo

Vždycky se hraje lépe, když se týmu daří, říká Filip Suchý

Základní část se přehoupla do své druhé poloviny, Plzeň podruhé v sezóně přivítala na západě Čech Olomouc. První utkání sezóny patřilo Moravanům, dnešní drama zase opanovala Škoda. Po výhrou 5:4 je dvěma body podepsán Filip Suchý.

S Olomoucí to jsou vždy urputné zápasy, Mora je známá svou propracovanou obranou, avšak dnes padlo hned devět branek. Jak utkání viděl plzeňský útočník? „Padlo hodně gólů, ale my jsme hlavně rádi, že jsme ho zvládli za tři body. Známe Olomouc, která je co se týče defenzivy směru hodně dobrá. Říkali jsme si, že nějaký gól nám tam určitě spadne a bylo to tak. Hodně nás nakoplo, když se nám povedlo srovnat na 4:4, dostali jsme šanci poté dovést utkání do vítězného konce,“ praví po zápase Filip Suchý.

Suchý v posledních duelech nastupuje po boku Adriána Holešinského a Sebastiána Maláta. Celé lajně se v posledních duelech rovněž velmi daří. „Hraje se nám super. Snažíme se hrát pro tým, teď se nám zrovna střelecky daří. Vždycky se hraje lépe, když se týmu daří. Člověk se může svést na nějaké vlně, avšak celý tým včetně mě v tom musíme pokračovat,“ hlásí forvard Škody.

Olomouc v zápase třikrát vedla, Škoda se ale nevzdala a nakonec za to byla odměněna. „Trenéři nás nabádají, abychom hráli stejně za každého stavu. Teďka se nám to hodně vyplácí, když bodujeme. Nesmím také zapomenout na Míru Svobodu, který nás v zápase hodně držel a i díky němu jsme také dneska vyhráli,“ dodává.

Indiáni zvítězili pošesté v řadě. Co za tím stojí? „Bylo to důležité utkání, protože jsme věděli, kde Olomouc je a chtěli jsme se na ní v tabulce dotáhnout. V posledních zápasech hrajeme kompaktně, hodně u sebe a snažíme se hodně chodit do předbrankového prostoru. Od nás z pásma zase rychle otáčíme hru, abychom útočili. Snad v tom budeme pokračovat,“ přeje si do dalších zápasů Filip Suchý.

FOTO: Marek Švamberg.