Ohlasy 2. kolo

Dnešní výsledek je pro všechny velkým zklamáním, shodují se Říha s Kaňákem

Druhé extraligové utkání dopadlo pro plzeňskou družinu podobně jako to první, těsnou prohrou. Po nezdaru s Olomoucí si indiáni tentokrát vylámali zuby na Vítkovicích, kterým podlehli 2:4. S výsledkem nemohli být spokojeni ani Miloš Říha a Lukáš Kaňák.

Lodivod týmu Miloš Říha neskrýval po zápase zklamání. „Dnes proti nám stál velmi těžký soupeř. Věděli jsme o jeho síle a předem se připravovali na jednotlivé prvky hry Vítkovic, což se nám ve finále tak úplně nepovedlo dodržet," přiznává čtyřicetiletý trenér.

Úvod utkání patřil Vítkovicím, které svůj nápor vyjádřily brankou Petera Muellera. Do druhé periody ale Západočeši vstoupili mnohem lépe a soupeře přehrávali „ První třetina byla z naší strany velmi nervózní a plná nepřesností. Druhá část hry už byla mnohem povedenější. Kluci se zvedli, vypracovali jsme si tlak a měli šance na vyrovnání. Bohužel Vítkovice potrestaly naší nedůslednost a inkasovali jsme druhý gól. Přesto jsme se stále drželi na dostřel a ve druhé třetině byli lepším týmem," hodnotí. Po snížení z hole Petra Kodýtka na rozdíl jedné branky si však Slezané v závěru prostřední části znovu vzali dvoubrankové vedení zpět, což bylo pro vývoj zápasu klíčové.

V závěru si ještě Škodovka vypracovala tlak, ale ten vyšel vniveč. „Třetí a čtvrtý gól nás trochu potopil a těžko jsme už hledali odpověď na vyrovnání. Rozdíl tří branek byl pro nás téměř nehratelný, i když jsme ještě dokázali snížit. Vítkovice mají velmi propracovanou obranu a se zápasem už se těžko dalo něco udělat. Nějaké šance přišly, soupeře jsem tlačili, ale bohužel jsme naší herní převahu nedokázali zúročit góly. Pro všechny je to velké zklamání, nicméně výkon týmu se oproti utkání s Olomoucí zlepšil. Ze dvou zápasů jsme vyšli bez bodu, s čímž rozhodně nemůžeme být spokojeni," uzavírá.

Lukáš Kaňák nebyl s dnešním týmovým výkonem rovněžpříliš spokojený. „Vítkovice byly jednoznačně efektivnější. My jsme měli celý zápas nespočet gólových příležitostí, ale nedokázali jsme je proměnit," lituje pětadvacetiletý obránce. Problémy dělala plzeňské defenzivě především zámořská dvojice Krieger - Mueller. „Peter Mueller dlouhodobě potvrzuje své kvality a patří mezi jednoho z nejlepších hráčů extraligy. Teď k sobě navíc dostal skvělého centra a bylo vidět, že si na ledě skvěle rozumí," říká Kaňák.

Start sezóny Plzni rozhodně nevyšel podle představ a čekání na první výhru se minimálně o zápas posouvá. „Nezačali jsme vůbec dobře. Je to sice jen začátek, ale my potřebujeme dělat body. Všechno začíná od malých věcí jako je tvrdá práce při tréninku. Přesně tím se můžeme dostat tam, kde chceme být a prodat to i v zápase. Nicméně nemůžeme mít hlavy sklopené, je potřeba myslet pozitivně. Věřím, že jedno vítězství nám pomůže k tomu, abychom se naladili na vítěznou vlnu," nabádá rodák z Klatov.

Foto: Petr Kotala