PLZ - VIT 4:2

PLZ - VIT 4:2 - První letošní válečná stezka body nepřinesla

Indiáni se poprvé v nové sezóně vydali mimo své mantinely, po domácí premiéře s Olomoucí se dnes představili na ledě vítkovické Ridery.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

4:2
1:0, 2:1, 1:1

Branky a nahrávky: 8. Mueller (Krieger, Marosz), 31. Koch (Chlán, Lednický), 39. Lindberg, 41. Mueller (Krieger) – 32. Kodýtek (Rekonen, Kaňák), 46. Kaňák (Suchý, Hrabík). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Rozhodčí: Šír, Hradil – Lederer, Synek

vyloučení
6:6
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
21:28
Zblokované střely
9:11
Hity
8:3
Vhazování
34:28
Diváci
6409

HC Vítkovice Ridera

Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Gewiese, J. Stehlík, Koch, Raskob, L. Kovář – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – L. Krenželok (C), Marosz, Lakatoš (A) – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Dej, Chlán, Lednický.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Piskáček (A), Zámorský, Kaňák, Houdek, Budík, Baránek, Kvasnička – Meyer, Mertl (A), Schleiss (C) – Hrabík, Suchý, Rekonen – Blomstrand, Kodýtek, Sedlák – Lang, Bitten, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 59 22 4 18 81,82 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 0 2
Samuel Bitten 0 0 0 -1 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 1 2
Kryštof Hrabík 0 1 1 1 4
Lukáš Kaňák 1 1 2 1 0
Petr Kodýtek 1 0 1 0 2
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -2 0
Nicolai Meyer 0 0 0 -2 0
Jan Piskáček 0 0 0 -3 0
Aleksi Rekonen 0 1 1 0 0
Zdeněk Sedlák 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -2 2
Filip Suchý 0 1 1 1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -3 0

komentář

Indiáni na úvod střetnutí nevyužili početní výhodu a byli to právě oni, kdo následně zamířil do oslabení. Bohužel pro ně hned dvojitého a Vítkovice trestaly. Peter Mueller dostal nabito na pravý kruh a z první zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Následně z mezikruží zkoušel náskok svých barev navýšit Chlán, Svoboda se činil. Na druhé straně zase dobře zasáhl Stezka proti Blomstrandovi a poradil si i s Bittenem po své nepřesné rozehrávce. Pak dal o sobě opět vědět Mueller, muž s maskou indiánů zakročil vyrážečkou.

V prostřední části táhl přečíslení Krieger a hledal Muellera, ten v těžké pozici minul zařízení. Podobně si vedl i Schleiss, který se ocitl s toušem na brankovišti. Vzápětí ihned po buly vypálil Blomstrand, Stezka nic neviděl a k jeho štěstí černý nesmysl zamířil rovněž těsně mimo. Poté se již skóre měnilo, když střelu Chlána tečoval do sítě Patrik Koch. Indiáni ovšem přispěchali s rychlou odpovědí. V početní výhodě oslovil Rekonen z pravého kruhu na ose hřiště Petra Kodýtka a puk prošel za čáru mezi betony. Jenže těsně před přestávkou domácí opět odskočili, když se střelou na lapačku prosadil Tobias Lindberg.

Poslední dějství navíc rozehrál již po šestnácti vteřinách opět Peter Mueller, jenž se dostal k puku na brankovišti. Za Západočechy rychle odpověděl Lukáš Kaňák, který při hře ve čtyřech po křižné příhře zamířil přesně do horního růžku. Podobně to po chvilce zkusil z kruhu i Suchý, tentokrát Stezka uspěl. Stejně jako vzápětí, kdy lapačkou zlikvidoval dobrou příležitost Kodýtka. Více se toho již do dnešního střetnutí nevešlo a Škoda tak ztrácí i své letošní druhé utkání.

Foto: Petr Kotala

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC Vítkovice Ridera): „“Jsme šťastní, že jsme navázali na výhru z Litvínova. Byl to první domácí zápas, kulisa byla výborná. My začali dobře. ovšem poté nás zbrzdilo vyloučení. To samé se stalo již v Litvínově, tohle by se nám nemělo stávat. Ale přečkali jsme to, pak jsme perfektně sehráli přesilovku pět na tři. Tím, že jsem šli do vedení, nás asi uklidnilo. Ve druhé části jsme byli slabším týmem, tahali jsme za kratší konec a byli rádi, že jsme neinkasovali více gólů. Naopak šťastným gólem v jejím závěru jsme odskočili na 3:1 a na startu poslední periody opět náskok navýšili. Dali jsme šťastné góly, ale to k hokeji někdy patří. Následně jsme již důslednou obranou soupeře k velkým šancím nepustili. Když už něco projde, tak nás drží Aleš Stezka. Jsem spokojený s body i s výkonem první pětky. Ale potřebujeme, aby se přidaly i ty další.“

Miloš Říha (HC Škoda Plzeň): „Vítkovice byly těžkým soupeřem, věděli jsme o jejich síle i tom, že změnily nějaké prvky. První třetina byla z naší strany taková nervózní, bylo tam dost nepřesností. Přesto si myslím, že jsme zlepšili oproti minulému střetnutí pohyb. V prostřední části si myslím, že jsme hráli dobrý hokej. Kluci se zvedli, měli jsme tlak i šance, na vyrovnání. Bohužel po delším časovém úseku, kdy se k nám soupeř dostal, jsme okamžitě dostali druhý gól. Přesto jsme se do utkání vrátili a druhou třetinu jsme celkově byli lepší. Bohužel jsme lacině inkasovali třetí a čtvrtý gól po chybách navíc jeden do šatny a druhý ihned po návratu. Jakmile soupeř odskočil o tři góly, tak už to bylo hodně těžké, protože Vítkovice výborně brání. Ještě jsme se do nich tlačili, nevzdali jsme to, šance byly, gól jsme vstřelili, ovšem další už už jsme nepřidali. Je to tedy pro nás klamání, nicméně podali jsme lepší výkon než v minulém kole doma proti Olomouci. Ale byli jsme potrestaní za ty chyby a ani bod odtud neodvážíme.“