PLZ - VIT 4:3pp

PLZ - VIT 4:3pp - Kulišárna v prodloužení přivála Plzni bonusový bod!

Na státní svátek se indiáni popasovali s Vítkovicemi a začali dobře, první dějství opanovali dvěma brankami. Avšak ve druhé hosté odpověděli stejnou mincí. Velkou přetahovanou tak nakonec rozseklo až prodloužení.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

4:3p
2:0, 0:2, 1:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 2. Lang (Houdek), 20. Kaňák (Blomstrand, Malát), 50. Malát (Mertl, Kaňák), 63. Zámorský (Kodýtek) – 36. Fridrich (Lakatoš, J. Stehlík), 38. Raskob (Dej, Lindberg), 53. Gewiese (Krieger, Bukarts) Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Malý, Gerát.

vyloučení
4:6
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:31
Zblokované střely
26:9
Hity
4:4
Vhazování
30:27
Diváci
4358

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Soukup, Suchý, Bitten.

HC Vítkovice Ridera

Stezka (Klimeš) – D. Krenželok, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Šlahař – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Dej (A), Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 63 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 -1 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 1 1 -1 2
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 1 1 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 1 1 2 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lang 1 0 1 -1 0
Sebastián Malát 1 1 2 -1 2
Tomáš Mertl 0 1 1 -1 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 1 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Martin Vitaloš 0 0 0 -1 2
Petr Zámorský 1 0 1 -1 2

komentář

Domácí začali utkání ve velkém stylu. Blomstrand skvělým napadáním vybojoval puk, z levého kruhu vypálil Houdek a jeho pumelici na brankovišti doklepl do sítě Martin Lang. Následně se z osy hřiště dostal k zakončení Kodýtek, leč minul. Hosté zahrozili až v početní výhodě, kdy se u pravé tyče zjevil Lindberg, Pavlát vykopl betonem. V závěru třetiny se na brankovišti zjevil osamocený Blomstrand, avšak přestřelil. Mrzet ho to ale nakonec nemuselo. Lukáš Kaňák osm vteřin před sirénou totiž vybídl střílenou přihrávkou od modré spoluhráče na teč, leč puk proletěl bez povšimnutí až do sítě.

Prostřední část odšpuntoval Bukarts, Pavlát proti jeho ráně z pravého kruhu předvedl parádní semafor. Následně se na domácího muže s maskou řítil Fridrich, jenže ani nadvakrát snížení nezajistil. Ještě hůře si vedl Lakatoš, který na sebe v oslabení vzal přečíslení dva na jednoho, avšak zcela minul zařízení. Pak se ale již Ostravané dočkali. Ihned po buly vypálil z pravého kruhu Lakatoš a dorážkou uspěl u levé tyčky Petr Fridrich. Neuběhly ani dvě minuty a bylo dokonce vyrovnáno. Po soustavném tlaku zůstal osamocený na pravé straně Willie Raskob a dokonal vymetl bližší horní růžek.

Třetí dějství načal z první z brankoviště Malát, Stezka zakročil ramenem. Poradil si i se Suchým, který bekhendem u levé tyče dorážel pokus Zámorského z osy hřiště. Ujal se tak až baseballový úder Sebastiána Maláta, když u pravé tyče trefil skákavý a sražený pokus Mertla z pravého kruhu. Jenže další srovnání Ridery v utkání zajistil bombou od modré brzy na to Petr Gewiese.

Duel tak nakonec dospěl do prodloužení, které kulišárnou ovládli indiáni. V polovině nastavení totiž odvolali gólmana, zamáčkli ve čtyřech trojičku Vítkovic, kterou dorazil dělovkou z první Petr Zámorský. Škoda tak i po čtrnácté v řadě doma s Vítkovicemi boduje, za posledních třicet navíc nebodovala s Ostravany pouze jednou!

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Zápas jsme začali aktivně, soupeře jsme napadali, hráli jsme tak, jak jsme si představovali. Ke konci první třetiny jsme dokázali zvýšit na 2:0, celkově první perioda byla slušná. Poté jsme měli ve druhé třetině nějaká oslabení, čímž jsme soupeře dostali na koně. Po kontaktní brance jsme přestali hrát a soupeř nás potrestal. O přestávce jsme nabádali hráče, že se začíná od znova, že to bude o jedné brance, kterou se nám podařilo vstřelit, avšak krátce na to jsme opět inkasovali. Prodloužení je o štěstí. Power play nebyla spontánní, při hře ve třech nemáme dlouhodobě dobrou bilanci.“

Miloš Holaň (HC Vítkovice Ridera):Soupeři jsme na branku nahráli již na druhé minutě, poté jsme i naší nedisciplinovaností pustili Plzeň do dvoubrankového vedení a tu dobu si myslím, že moc lidí nevěřilo, že bychom se do zápasu mohli vrátit. Kluci se avšak poté semkli a za to musím hráče pochválit, utkání se jim podařilo srovnat. V prodloužení rozhodli domácí v situaci čtyři na tři, ale dnes musím hráčům poděkovat. Máme nyní hodně zápasů na výjezdech, což stojí spoustu sil, sestavu lepíme, takže bod z Plzně je určitě hodně cenný. Tady se nikdy nehraje jednoduše.“